Sfatul specialiștilor din China: ”Folosiți încălțări de unică folosință pentru câini”

Ultima actualizare: 27-03-2020 15:46
câini
iStock

Un grup de 14 medici și infirmieri chinezi a sosit la Florența pentru a instrui personalul medical în legătură cu măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

Unul dintre sfaturile primite de la specialiștii chinezi le-a luat prin surprindere pe gazdele din Italia. Acestea au fost îndemnate să transmită un mesaj iubitorilor de câini, scrie ediția locală a cotidianului Repubblica.

”Persoanele care dețin câini trebuie să folosească încălțări de unică folosință pentru animalele lor de companie, pe care să le arunce la revenirea în casă”, au spus specialiștii din China.

De asemenea, câinii ar trebui să aibă și un guler special care să îi împiedice să lingă diverse obiecte din afara casei, au mai spus medicii sosiți la Florența. Șeful delegației a declarat că măsurile au fost adoptate cu succes în China.

”Deși nu s-a dovedit că animalele de companie pot fi infectate, se crede că ele pot aduce virusul în casă pe picioare, pe păr sau pe membranele mucoase”, scrie Repubblica.

Cadrele medicale din China au mai recomandat ca toți oamenii să își dezinfecteze tălpile încălțărilor la revenirea în case și și-au exprimat surprinderea față de situația întâlnită în Italia.

”Pentru a înfrunta Covid-19, noi am închis orașele și am oprit mijloacele de transport în comun. La voi, încă mai funcționează”, au mai spus aceștia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO