Serviciile ruseşti susţin că ISIS va folosi "copii-kamikaze" pentru noi atentate

21-05-2019 11:02


copii jucandu-se in Raqqa, capitala statului islamic

Şeful FSB a afirmat că teroriştii Statului Islamic vor să folosească copii din familiile jihadiste pentru următoarele atentate.

Declaraţia a fost făcută de Aleksandr Bortnikov, şeful FSB (principalul serviciu de informaţii din Rusia, succesorul KGB) la o reuniune pe teme de securitate desfăşurată la Duşanbe.

Potrivit RIA, Bortnikov a declarat, că din informaţiile deţinute de agenţii săi rezultă că jihadiştii au intenţia de a folosi „văduvele ISIS” şi chiar copiii militanţilor Statului Islamic pentru a comite noi atentate sinucigaşe odată ce femeile şi minorii se întorc ţările de origine, fie că e vorba de state vest-europene sau de cele din spaţiul ex-sovietiv.

 

Şi văduvele ISIS ar putea pregăti atacuri în Occident

 

Bortnikov a cerut controale mai stricte vizând membrii familiilor jihadiştilor ISIS originari din state occidentale sau ex-sovietice. Doar din Rusia au plecat 4.500 de persoane pentru a lupta de partea teroriştilor. În ultimele luni, Kremlinul a organizat repatrierea copiilor ruşi ale căror mame sunt închise în Irak pentru apartenenţa la Statul Islamic.

Şi unii experţi occidentali afirmă că “văduvele ISIS”, chiar dacă se declară simple ‘mame casnice’, ‘dezamăgite’ sau ‘pocăite’ ale jihadului, pot rămâne militante potenţiale foarte periculoase.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: RIA Novosti

VIDEO PROTVPLUS.RO