Serghei Lavrov acuza SUA de duplicitate si sustine ca relatiile Rusia-NATO traverseaza o criza grava

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denuntat, marti, duplicitatea Washingtonului si a apreciat ca relatiile dintre Rusia si NATO traverseaza cea mai grava criza de la sfarsitul Razboiului Rece, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

Washingtonul isi exprima dorinta de a coopera cu Moscova, in timp ce demersurile concrete ale Statelor Unite fata de Rusia arata un caracter inamical, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat RIA Novosti.

Chiar si in prezent, "in pofida tuturor divergentelor pe tema Ucrainei, americanii ne impartasesc dorinta lor de a coopera pentru a rezolva problemele de actualitate internationala, de a lucra la o ordine de zi pozitiva a relatiilor", afirma ministrul. "Cu toate acestea, aceste apeluri si cuvinte frumoase dezvaluie o realitate paralela cu demersurile practicate de Washington, care arata un caracter inamical", a declarat seful diplomatiei ruse.

Potrivit lui, acest lucru este legat partial de faptul ca "abordarile partenerilor americani sunt sensibil influentate de fluctuatiile conjucturii politice interne a Statelor Unite, mai ales obiectivele curente ale campaniei electorale".

El a afirmat, de asemenea, ca relatiile dintre Rusia si NATO traverseaza cea mai grava criza de dupa Razboiul Rece, Moscova sustinand totusi continuarea dialogului.

"Relatiile dintre Rusia si NATO traverseaza criza cea mai grava de la sfarsitul Razboiului Rece. Alianta continua sa izoleze Rusia, intreprinde demersuri ce vizeaza consolidarea potentialului sau militar si intensificarea prezentei militare a blocului in apropierea frontierei ruse", a declarat el.

Potrivit lui, NATO a suspendat cooperarea cu Moscova in domeniile militar si civil.

"Astfel de masuri cresc tensiunea, bineinteles, si submineaza stabilitatea in regiunea euro-atlantica. In pofida acestui lucru, noi consideram necesar sa mentinem deschise canalele dialogului politic", a continuat ministrul.

La inceputul lui aprilie, ministrii de Externe ai tarilor membre NATO au suspendat cooperarea civila si militara cu Rusia din cauza pozitiei acesteia in privinta Ucrainei si anexarii Crimeei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO