Sentința în cazul românului care a distrus 5 case cu excavatorul, în Marea Britanie. VIDEO

Dată publicare: 06-03-2019 11:27
Dată actualizare: 06-03-2019 20:48


Daniel Neagu, românul care s-a filmat în timp ce distruge 5 case abia construite într-un complex pentru pensionari în apropiere de Londra, a fost condamnat la închisoare.

Tribunalul St. Albans a decis, marți, că Daniel Neagu va ispăși o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Neagu, care a ajuns în Marea Britanie în 2015, lucra ca subcontractor pentru firmele Fentons și McCarthy and Stone, care se ocupau de construcția unui complex rezidențial pentru pensionari in Buntingford, Hertfordshire, scrie Daily Mail.

Pe data de 11 august 2018, supărat că firma Fentons nu-i achită o datorie de 16.000 de lire sterline, românul de 31 de ani a luat un excavator și s-a filmat în timp ce pune la pământ cinci case, ce urmau să fie predate proprietarilor peste câteva zile.

 Presa a scris, la acea vreme, că firma Fentons ar fi refuzat să-l plătească pe român, după ce unul dintre excavatoarele de pe șantier ar fi ajuns în România. Însă, românul ar fi „confiscat" excavatorul tocmai pentru că firma nu-l plătea.

În timpul procesului, judecătorul a urmărit filmarea pe care românul a făcut-o cu o cameră Go-Pro și în timpul căreia cânta și înjura.

La un moment dat, Neagu vede un cuplu căruia i se adresează: „Dacă vreți să anunțați poliția, vă spun că am făcut-o pentru că nu mi-am primit banii. Am lucrat pentru McCarthy și Fentons. Au cerut 400.000 de lire sterline pentru fiecare casă și nu au avut 16.000 de lire sterline să mă plătească. Vreau să le dau o lecție".

În timpul procesului, avocatul românului a argumentat că tânărul a recurs la un astfel de gest pentru că s-a simțit amenințat de unul dintre angajații companiei.

„A fost provocat și a fost insultat de unul dintre reprezentanții companiei, care l-a numit "pitic" și "țigan". A fost făcut "prost" și "idiot"", a declarat avocatul Andrew Campbell.

Însă, judecătorul a decis că românul și-a premeditat gestul și că a vrut să le dea o lecție celor care nu-l plătiseră.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO