Americanii au evitat in ultima clipa intrarea in incapacitate de plata. Solutia este provizorie

Ultima actualizare: 19-10-2013 07:02

Statele Unite au evitat in ultima clipa intrarea in incapacitate de plata, dupa un acord incheiat in Congres de democrati si republicani. Este insa doar o solutie provizorie, care le da celor 2 tabere un ragaz de cateva luni pentru a-si regla pozitiile.

Acordul - votat de cele doua Camere si promulgat de presedintele Barack Obama - confera Trezoreriei dreptul de a se imprumuta pana pe 7 februarie si de a redeschide institutiile si agentiile guvernamentale pana pe 15 ianuarie.

Presedintele american a semnat textul dupa ce Congresul a ridicat, miercuri seara, plafonul datoriei tarii pana la 18 februarie.

In plus, este prevazuta plata retroactiva pentru sutele de mii de functionari trimisi in somaj tehnic de la 1 octombrie, ca urmare a blocajului bugetar.

Potrivit agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's, blocajul bugetar de la Washington a adus economiei americane pierderi de 24 de miliarde de dolari.

Acordul prevede totodata ca membrii Congresului sa ajunga la un acord mai larg asupra bugetului pana la data de 13 decembrie.

Urmariti Stirile ProTV si pe Twitter pentru cele mai rapide informatii!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO