Secretul murdar al Moscovei. Autorițățile au distribuit populației măști de gaz

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
masca de gaz
iStock

Criza gropilor de gunoi în regiunea Moscova a determinat autoritățile dintr-un orășel să declare stare de alertă și să distribuie populației măști de gaz.

Capitala Rusiei nu are niciun program de reciclare iar gropile de gunoi în continuă creștere pun în pericol sănătatea oamenilor din orașele apropiate, relatează BBC.

Situația din Volokolamsk, un oraș cu 20.000 de locuitori, din suburbia Moscovei, situația este critică. Aici s-a format un râu de substanțe toxice din cauza gropii de gunoi din zonă. Conține mercur, arsen și metale grele.

Groapă degajă în atmosferă hidrogen sulfurat. Localnicii protestează de două luni. Susțin că din cauza gropii de gunoi au probleme respiratorii. Luna trecută, aproape 60 de copii, elevi, s-au intoxicat cu gazul otrăvitor și au ajuns la spital.

Volokolamsk e doar unul dintre orașele care suferă de pe urma crizei gropilor de gunoi din Moscova. Capitala Rusiei nu are un program de reciclare deși produce 20% din total de gunoi al țării. Tot acest gunoi ajunge într-un lanț de gropi din jurul Moscovei.

Multe dintre ele s-au închis în ultimii 3 ani, punând presiune pe cele rămase. Autoritățile din Volokolamsk promit să o închidă și pe aceasta, însă groapa este încă operațională.
 

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO