Un predicator musulman din Italia a fost expulzat in Maroc. Declaratiile prin care a reusit sa scandalizeze

Dată publicare: 08-09-2016 21:08
Dată actualizare: 11-09-2016 07:08


Coran

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a anuntat joi ca un marocan care era loctiitor de imam la o moschee din nordul Italiei a fost repatriat fortat deoarece a refuzat sa accepte drepturile constitutionale italiene.

Barbatul nu era de acord cu egalitatea intre sexe, relateaza agentia DPA, potrivit Agerpres.

Ca urmare a atacurilor islamiste la Charlie Hebdo in ianuarie 2015 la Paris, Italia a adoptat o legislatie care face mai usoare pentru politie arestarea si expulzarea suspectilor de terorism. De atunci, 115 persoane au fost trimise in tarile lor, inclusiv 12 imami, a afirmat Alfano intr-un comunicat.

Cel mai recent caz se refera la un barbat de 33 de ani care era secretar al comunitatii musulmane din Treviso, un oras industrial din nord-estul Italiei situat la circa 40 km nord de Venetia. El a fost imbarcat in avion cu destinatia Casablanca miercuri seara, a precizat ministrul.

Decizia de expulzare a fost luata deoarece el a refuzat sa jure pe Constitutie inainte de a lua cetatenia italiana, argumentand ca preceptele sale islamiste salafiste ultraconservatoare sunt ''total incompatibile'' cu Legea fundamentala italiana.

El a caracterizat legislatia italiana ca fiind ''o colectie de pacate dupa pacate, cum ar fi, de exemplu, paritatea dintre barbati si femei'', a afirmat Alfano.

De mai multe saptamani, ministrul a facut publicitate unei campanii antiradicalizare pentru predicatorii musulmani, ce ar trebui sa duca la noi reglementari care sa ii oblige sa studieze regulile si obiceiurile italiene si sa depuna juramantul in limba italiana.

''Lucram la crearea unui nou model de imam, care s-ar putea numi 'imam italian' '', declara Alfano in iulie in cotidianul Libero, exprimandu-si preocuparea in legatura cu faptul ca actualii clerici musulmani din Italia sunt toti formati in strainatate si, prin urmare, au alte valori decat cele italiene si uneori inclinatii radicale.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO