Scrisoare deschisa a 47 de senatori americani: orice acord nuclear e valabil doar pana la finalul mandatului lui Obama


Ultimul update: Vineri 13 Martie 2015 07:01
Data publicarii: Marti 10 Martie 2015 18:52
Categorie: Stiri externe
Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a apreciat ca scrisoarea unor senatori republicani catre liderii iranieni este ironica pentru ca, in opinia sa, pare ca unii membri ai Congresului vor sa se alinieze cu ultraconservatorii din Iran, relateaza AP.

Presedintele american Barack Obama a apreciat ca scrisoarea unor senatori republicani catre liderii iranieni este ironica pentru ca, in opinia sa, pare ca unii membri ai Congresului vor sa se alinieze cu ultraconservatorii din Iran, relateaza Associated Press.

"Este o coalitie neobisnuita", a afirmat Obama, dupa ce zeci de congresmeni republicani americani au avertizat Iranul ca orice acord in domeniul nuclear semnat cu Statele Unite va fi valabil doar pana la finalul mandatului actualului presedinte.

Potrivit unei scrisori semnate de 47 de senatori republicani, Congresul trebuie sa joace un rol important in ratificarea acordurilor internationale, subliniindu-se ca mandatul presedintelui Barack Obama se incheie in ianuarie 2017.

"Vom considera ca orice acord neaprobat de Congres referitor la programul de arme nucleare iranian va fi un document executiv intre presedintele Obama si ayatollahul Ali Khamenei", avertizeaza cei 47 de congresmeni republicani

Obama a afirmat insa ca se va concentra in continuare pe negocierile cu Iranul, pentru a vedea daca se poate incheia un acord privind programul sau nuclear.

Sursa: Pro TV

Barack Obama a prelungit cu
VIDEO PROTVPLUS.RO