”Sclavi” români în Anglia, ținuți în mizerie și cu bani puțini. ”Șeful” lor, tot român, condamnat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
mihai varga
Ibtimes.co.uk

Un român care a adus mai mulți conaționali să muncească în Anglia, plătindu-i cu mai puțin de 2 lire pe oră, a fost condamnat pentru sclavie.

Mihai Varga a plasat cinci bărbați români la o fabrică de procesare de alimente din Staffordshire, unde munceau ture de câte 12 ore, și le dădea doar 20 de lire pe zi fiecăruia, după ce își oprea pentru el o sumă generoasă.

Cele cinci victime ale sale, cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, împărțeau un mic dormitor din casa lui aflată în Handsworth, Birmingham, relatează ibtimes.co.uk.

Bărbații erau obligați să împartă câteva saltele și să doarmă pe jos, în ”condiții mizere”, conform polițiștilor. Aceștia nu știau că salariul minim din UK este de 7 lire pe oră, astfel că acceptau tratamentul inuman.

Varga, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pe 14 februarie, de către judecătorii britanici.

El fusese arestat în septembrie 2017, în urma unei investigații a poliției din West Midlands, a Agenției Naționale pentru Infracțiuni și a Autorității pentru combaterea abuzului în muncă.

”Credem că Varga a exploatat muncitori din Europa de Est timp de mai mulți ani, iar ancheta de identificare a tuturor victimelor este în desfășurare”, a declarat detectivul Nick McCullogh.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO