Șase țări iau în considerare boicotarea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Putin jucand fotbal
Pro TV

Șase țări iau în considerare o acțiune de boicotare a Cupei Mondiale, ca răspuns la tentativa de ucidere a fostului spion rus Serghei Skripal.

Marea Britanie a anunțat deja în martie că miniștrii săi și reprezentanții săi regali vor sta deoparte de show-ul FIFA, care va avea loc între 14 iunie și 15 iulie în Rusia.

De asemenea, Islanda a anunțat că va adopta aceeași măsură, în timp ce Suedia, Danemarca, Australia și Japonia au precizat că iau în considerare să aplice acest boicot, potrivit Daily Mail.

Administrația președintelui Poloniei Andrzej Duda a anunțat la începutul lunii martie că nu va participa la ceremonia de deschidere care va avea loc la Moscova.

"Printre măsurile luate de Islanda se numără amânarea oricărui dialog bilateral la nivel înalt cu autorităţile ruse. În consecinţă, responsabilii islandezi nu vor asista la Cupa Mondială organizată de FIFA în Rusia, în această vară", a indicat Ministerul islandez al Afacerilor Externe, într-un comunicat citat de Agerpres, în care guvernul islandez îndeamnă autorităţile ruse să ofere "răspunsuri clare" Marii Britanii.

Islanda va participa în premieră la un turneu de final de Cupă Mondială, urmând să evolueze în Grupa D, alături de Argentina, Croaţia şi Nigeria.

SUA şi 16 ţări ale Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat şi alte state, precum Ucraina, Canada, Norvegia sau Australia, au anunţat, începând de luni, 116 expulzări ale diplomaţilor ruşi ca urmare a otrăvirii în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO