Șase frați luptă cu coronavirusul în Italia. ”Sunt printre medicii din prima linie”

Dată publicare: 03-04-2020 13:37
Dată actualizare: 03-04-2020 14:26
Sursa: La Stampa, tgcom24, La Valsusa, Repubblica


spital italia

Italienii sunt impresionați de povestea unei familii din Torino. Șase frați luptă ca să salveze pacienții infectați cu noul coronavirus.

”Sunt în prima linie, pe câmpul de luptă”, scrie tgcom24. Cei șase locuiesc în apropiere de Torino. Lucrează în spitale diferite, dar cu toții sunt specializați în medicina de urgență.

Davide, Pietro, Emanuele, Barbara, Maria și Alessandra Tizzani vor să își facă mândru tatăl, care a fost de asemenea medic. Pier Luigi Tizzani a condus spitalul din Giaveno, un oraș din apropiere de Torino, și a avut 11 copii.

Povestea celor șase frați a fost relatată de un săptămânal local, La Valsusa, și preluată de principalele publicații din Italia.

La Stampa a stat de vorbă cu Barbara Tizzani, care a povestit cât de dificile sunt zilele trăite în spital. Ea se folosește și de o tabletă ca să le vină în ajutor pacienților.

”Este un lucru sfâșietor, dar este util. Pacienții sunt singuri și cu apeluri video le oferim un serviciu esențial, deoarece rudele nu pot veni aici”, a spus aceasta.

În Italia, au murit încă trei medici. Numărul total, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, a ajuns la 71, scrie Repubblica.

Sursa: La Stampa, tgcom24, La Valsusa, Repubblica


VIDEO PROTVPLUS.RO