Salonul Auto de la Geneva. Jaguar prezinta masina cu motor V8 de cinci litri, care poate atinge 321 km/h

Ultima actualizare: 03-03-2016 07:12

Este anul masinilor super-rapide la Salonul auto de la Geneva, care isi deschide marti portile pentru jurnalisti. Jaguar, Bugatti si Lamborghini vor prezenta modele noi.

Publicul va avea ocazia sa admire si cele mai noi vehicule electrice de pe piata. In total 200 de producatori din 30 de tari vor participa la evenimentul ce va include nu mai putin de 120 de vehicule lansate in premiera.

Jaguar aduce la Geneva noul F-Type SVR, un bolid dotat cu motor V8, de cinci litri, ce atinge fara pic de efort 321 de km pe ora.

Jim Holder, director Autocar: "Aceasta editie se remarca prin numarul mare de masini super-rapide lansate pe piata. Sunt masini de prima clasa, extrem de scumpe."

In sectorul lux, impresie vor face cu siguranta noile variante de Bentley Mulsanne. Modelele restilizate ofera intr-un caz un plus de viteza si in celalalt mai mult confort pentru pasagerii din spate.

Jim Holder, director Autocar: "Piata auto merge bine de ceva vreme, insa ce observam acum este o redresare la niveul intregii Europe. Sunt bani de cheltuit, iar oamenii vor sa ii dea pe masini frumoase si rapide."

Sesizand interesul tot mai mare pentru masini electrice, constructorii lanseaza in fiecare an modele noi. Este cazul sud-coreenilor de la Hyundai care aduc la Geneva noua gama Ionik, ce include vehicule electrice si hibride.

Jim Holder, director Autocar: "Vanzarile cresc in ritm accelarat, asa ca producatorii sunt incurajati sa creeze vehicule tot mai interesante."

Ford a furat startul si a prezentat la targul de tehnologie de la Barcelona noua varianta de Kuga, cel mai destept SUV lansat de constructorul american.

Cei de la Ford testeaza in prezent si o noua aplicatie prin care clientii pot inchiria o masina si o pot conduce cu ajutorul telefonului mobil.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO