Rusoaică acuzată de implicare în alegerile din SUA. Legătura cu Vladimir Putin


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2018 09:15
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 22:28
Categorie: Stiri externe
Evghenii Prigojin si Vladimir Putin

Elena Husiainova, o rusoaică în vârstă de 44 de ani, a fost pusă sub acuzare de autoritățile americane pentru că s-ar fi implicat în alegerile de la jumătatea mandatului.

Ea este acuzată de Guvernul Statelor Unite că ar fi folosit rețelele de socializare și alte platforme pentru a stârni certuri între alegători, pe subiecte controversate, cum ar fi legislație privind controlul armelor, informează The Guardian.

Procurorii federali din Virginia spun că acțiunile femeii fac parte dintr-o tentativă orchestrată de oligarhul Evghenii Prigojin, acuzat pentru implicare în alegerile preziențiale din 2016 și despre care se spune că ar avea legături cu Vladimir Putin.

Elena Husiainova ar fi principalul executor al Proiectului Lakhta, o operațiune finanțată de Prigojin cu 35 milioane de dolari, porin care se încearcă un „război informațional” împotriva Statelor Unite.

Într-un comunicat de presă, șeful Biroului Federal de Informații (FBI), Christopher Wray, a precizat că acțiunile pentru care rusoaica a fost pusă sub acuzare reprezintă „o amenințare la adresa democrației americane”.

„Acest caz le amintește americanilor că adversarii noștri străini își continuă eforturile de a se implica în procesul de democrație din țara noastră, creând tensiuni politice și soclaie, în special o atmosferă de neîncreere în sistemul nostru politic”, a mai spus Wray.

Potrivit actului de acuzare, femeia are domiciliul în St. Petersburg, Rusia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO