Rusia va continua să respecte acordul nuclear cu Iranul. La fel şi UE

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
iran
iStock

Rusia rămâne hotărâtă să respecte acordul internaţional privind programul nuclear cu Iranul, denunţat marţi de Statele Unite, a declarat miercuri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Interfax.

În acelaşi timp, ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko a anunţat că Serghei Lavrov urmează să aibă o întâlnire la Moscova cu omologul său german pentru a discuta despre situaţia creată în legătură cu acordul nuclear iranian, după retragerea SUA, relatează Agerpres, citând Reuters.

Germania doreşte ca aplicarea acordului să continue, a declarat miercuri Ministerul de Externe german.

"Acordul funcţionează, dorim să menţinem controalele şi regulile de transparenţă", a declarat şeful diplomaţiei germane Heiko Maas într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters, adăugând că "...nu ştim ceea ce Statele Unite au în vedere drept alternativă la acordul de a împiedica Iranul să dezvolte arme nucleare şi de a verifica aceasta".

La rândul său, UE a anunţat miercuri că va continua să respecte acordul cu privire la programul nuclear iranian, denunţat marţi de către Statele Unite şi se va asigură ca niciuna dintre sancţiunile europene ridicate de la intrarea sa în vigoare să nu fie restabilită, promit statele europene într-un comunicat comun, citat de publicaţia Le Figaro.

"Atât timp cât Iranul continuă să-şi respecte angajamentele în domeniul nuclear (...), UE va continua să pună în aplicare pe deplin şi eficient acest acord", se arată în comunicat. "Ridicarea sancţiunilor este o componentă esenţială a acordului (...), UE subliniază hotărârea sa de a face ca acesta să continue", se menţionează în text.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO