Rusia: Un avion IL-76 a disparut de pe radare in timp ce stingea un incendiu de padure in apropiere de lacul Baikal

Dată publicare: 01-07-2016 11:44
Dată actualizare: 04-07-2016 07:50


avion IL-76

Autoritatile au anuntat vineri ca un avion rusesc de tipul IL-76 a disparut de pe radare, in timp ce efectua o misiune de stingere a unui incendiu de padure izbucnit in apropiere de orasul Irkutsk, situat pe malul lacului Baikal.

Avionul, care avea zece persoane la bord, era la o altitudine de 3.000 de metri deasupra padurii siberiene, atunci cand controlorii au pierdut contactul, scrie RT.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa parasuteze 100 de salvatori in zona impadurita din apropierea lacului Baikal, pentru a repera epava avionului disparut sau cele zece persoane de la bord.

”Am pierdut contactul in zona Kachug din regiunea Irkutsj, unde fumul care se ridica din padure este extrem de dens”, a precizat o sursa din minister.

Potrivit autoritatilor locale, operatiunea de cautare este condusa de doua avioane, intrucat zona impadurita este extrem de larga si inaccesibila pentru salvatorii de la baza solului. De asemenea, nu exista drumuri in regiune.

”Echipajul avionului are o experienta mare in stingerea incendiilor, livrarea de ajutoare umanitare si misiuni de salvare”, a declarat o alta sursa.

Intre timp, opt avioane si elicoptere au fost desfasurate in regiune.

Avionul IL-76, numit si ”bombardierul cu apa”, este cel mai mare avion pentru stingerea incendilor, cu un rezervor de 42 de tone de apa.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO