Rusia și-a retras 9 nave și 2 submarine din Tartus. Imaginile surprinse din satelit

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
rusia satelit tartus
www.imagesatintl.com

Rusia și-a retras navele de luptă din zona portului Tartus din Siria din motive de siguranță a anunțat președintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, Vladimir Shamanov, citat de Interfax.

”Este o măsură obișnuită în cazul unei amenințări de atac” a precizat joi Vladimir Shamanov. Imagini din satelit publicate de ISI arată cum 11 nave de luptă și submarine ale Rusiei au părăsit portul Tartus. Este vorba despre 7 nave de luptă, 2 submarine și 2 nave de patulare Grachonok. În urmă a mai rămas un submarin.

Baza navală rusă din portul Tartus este singurul avanpost din Marea Mediterană pe care marina militară rusă l-a păstrat după colapsul URSS.

După ce miercuri a provocat Rusia prin declaraţii războinice, Donald Trump a scris, pe Twitter, că tensiunile în relaţiile cu Moscova sunt provocate de ancheta - dirijată de democraţi, în opinia sa - cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Tensiunile dintre Rusia şi SUA au escaladat în ultimele zile cu privire la presupusul atac chimic din Siria, pe care mai multe ţări occidentale îl impută regimului de la Damasc, susţinut de Moscova. Comunitatea internaţională aşteaptă acum înfrigurata decizia Washingtonului în legătură cu eventuala atacare a Siriei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO