Rusia pregătește testele unor rachete nucleare într-o bază abandonată. Imagini din satelit

Ultima actualizare: 21-10-2020 18:53
racheta ruseasca
Shutterstock

Rusia se pregătește să testeze rachete nucleare într-o bază abandonată, dar în care acum a fost observată o agitație suspectă, indică imagini din satelit realizate de Planet Labs.

Baza unde s-a observat intensificarea activităților este situată în apropiere de cercul Polar urmând ca de acolo să fie lansate, cel mai probabil rachetele nucleare Burevestnik, relatează Daily Star.

Cercetătorii de la Middlebury Institute of International Studies, au confirmat „niveluri ridicate” de activitate la baza rusească, cunoscut loc de testare al rachetelor dar care anterior fusese dezafectată prin angajamentul puterii de la Kremlin.

Fotografiile Planet Lab, realizate pe 20 septembrie, arătau o platformă de lansare reconstruită, o bandă de aterizare pentru elicopter și mai multe containere de transport maritim, au spus cercetătorii Duitsman și Jeffrey Lewis.

Baza de la Pankovo fusese demontată după ce testele Burevestnik au eșuat în noiembrie 2017. Testele cu patru focoase au eșuat, în 2018, iar Rusia anunțase oprirea activităților la baza militară.

Jeffrey Lewis a spus că „Statele Unite și Rusia par să se întreacă într-o nouă cursă a înarmărilor. Aceasta este una dintre armele periculoase și destabilizatoare pe care Rusia le dezvoltă pentru a învinge apărarea antirachetă a SUA".

Imaginile par să arate demolarea unei clădiri și configurarea unui nou lansator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO