Rusia: NATO isi construieste in mod activ prezenta navala in Marea Neagra. Distrugatorul Donald Cook a ajuns in zona

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13
distrugatorul USS Donald Cook

O sursa din Ministerul rus al Apararii a declarat pentru agentia ruseasca Itar Tass ca distrugatorul american Donald Cook a intrat in Marea Neagra. Acestuia i se vor alatura distrugatorul Dupleix si nava de recunoastere Dupuy de Lome, din Franta.

Distrugatorul american Donald Cook, echipat cu sisteme de aparare Aegis, tocmai a intrat in Marea Neagra, a precizat sursa mentionata anterior.

NATO isi construieste in mod activ prezenta navala in Marea Neagra, in eventualitatea agravarii brutale a crizei ucrainene, mai scrie agentia Itar Tass.

"Distrugatorul USS Donald Cook, echipat cu sisteme de aparare antiracheta Aegis, tocmai a intrat in Marea Neagra. Potrivit informatiilor noastre, acestuia i se va alatura nava franceza de recunoastere Dupuy de Lome pana in 11 aprilie. Distrugatorul francez Dupleix este asteptat sa intre in Marea Neagra in 14 aprilie", a declarat sursa din minister.

"Avand in vedere prezenta navei franceze de salvare Alize in sud-estul Marii Negre din ultima perioada a lui martie, putem afirma ca NATO isi construieste un grup naval in Marea Neagra, in vecinatatea granitei rusesti, pentru prima oara din 2008", a mai precizat sursa citata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO