Rusia lanseaza acuzatii la adresa Romaniei. "Pur si simplu agita pana la isterie mitul pericolului rus"

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11
Serghei Lavrov

Moscova a acuzat marti, prin ministrul sau de externe Serghei Lavrov, conducerea NATO si mai multe tari europene, intre care si Romania, de 'agitarea pana la isterie a mitului amenintarii ruse'.

''Conducerea NATO si un numar de tari europene, in special Marea Britanie, statele scandinave, vecinii nostri baltici, Polonia, Romania si alte cateva state pur si simplu agita pana la isterie mitul pericolului rus si faptul ca noi avem intentia de a ameninta Suedia si tarile baltice cu armament nuclear'', a afirmat seful diplomatiei ruse intr-un interviu aparut in presa rusa, potrivit RIA Novosti.

Ministrul rus de Externe a adaugat ca, in pofida criticilor la adresa ei din partea mass-media prooccidentale, Rusia continua sa fie sustinuta de majoritatea tarilor lumii.

Afirmatiile lui Serghei Lavrov intervin dupa ce raportul anual al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dat publicitatii recent la Bruxelles, indica faptul ca Rusia a simulat, in martie 2013, atacuri nucleare impotriva unor tari membre ale blocului militar nord-atlantic (ca parte a exercitiilor militare Zapad) sau impotriva unor parteneri ai Aliantei, precum Suedia.

In raportul sau pe 2015, Stoltenberg semnala cresterea numarului de aplicatii militare ale Rusiei in ultimii trei ani, precizand ca Moscova a desfasurat 18 manevre de anvergura numai in cursul anului 2013.

Andrei Krasov, vicepresedintele Comisiei pentru aparare din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), a catalogat informatiile despre simularea de catre Federatia Rusa a unui presupus atac nuclear impotriva Suediei drept o 'noua poveste de groaza' a NATO si 'o noua incercare de a demoniza actiunile de succes ale Rusiei in lupta impotriva terorismului international'.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO