Rusia îşi întăreşte forţele din Marea Neagră. Submarine noi cu rachete de croazieră

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
fregata Amiral Makarov se alatura flotei Marii Negre
Getty

Comandantul flotei ruse din Marea Neagră a confirmat întărirea forţelor navale ale Kremlinului în zonă.

Flota rusă a Mării Negre a primit în dotare în ultimii trei ani o serie de nave noi de diferite tipuri, a declarat comandantul flotei, amiralul Aleksandr Vitko, într-un interviu apărut miercuri în publicaţia Krasnaia Zvezda, preluată de Xinhua.

Potrivit lui Vitko, Flota Mării Negre a primit din 2015 două fregate noi, şase submarine diesel-electrice echipate cu rachete de croazieră, şi mai mult de zece nave de contra-sabotaj şi patrulare.

De asemenea, flota a fost dotată cu două remorchere puternice de nouă generaţie, platforme de scufundare modulare, o macara plutitoare puternică şi un număr de alte nave-suport, care au început imediat să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, a mai spus comandantul.

Totodată, flota a încheiat formarea unei brigăzi submarine, care include şase submarine noi în portul Novorosiisk de la Marea Neagră, a afirmat Vitko.

'De aceea, putem vorbi deja despre o renaştere a forţelor submarine ale Flotei Mării Negre', a subliniat el.

Conform 'Principiilor de bază ale politicii navale a Rusiei până în 2030', document aprobat anul trecut de preşedintele Vladimir Putin, obiectivul Rusiei este ca forţele sale navale să ajungă între primele două din lume în ce priveşte capabilităţile de luptă, menţionează Xinhua.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO