Rusia dezvoltă încă un vaccin împotriva Covid-19. Cu ce diferă de Sputnik V

Dată publicare: 10-04-2021 18:36
Dată actualizare: 10-04-2021 18:37


vaccin Rusia

Specialişti de la Institutul de Cercetare Smotodinţev, aflat în subordinea Ministerului rus al Sănătăţii, dezvoltă un nou vaccin împotriva Covid-19.

Rezultatele preliminare ar putea apărea în viitorul apropiat, a anunţat, sâmbătă, ministrul Mihail Muraşko, potrivit tass.com, citat de News.ro.

„Institutul are potenţial ştiinţific mare. Astăzi, la acest institut este dezvoltat alt vaccin împotriva coronavirusului. Aşteptăm primele rezultate preliminare în viitorul apropiat”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Directorul institutului, Dmitri Lioznov, a declarat că vaccinul pentru uz intranazal este realizat avându-se ca bază virusul gripal.

„Este o tehnologie similară ca la Sputnik V, dar în acest caz este folosit virusul gripal. Sperăm că efectul va fi la fel de bun ca la celelalte vaccinuri ale noastre. Testele clinice ar trebui să aibă loc la toamnă, astfel încât vaccinul să fie disponibil la iarnă sau cel târziu primăvara viitoare”, a afirmat Lioznov.

Rusia a raportat până acum 4,6 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 100.000 de decese cauzate de Covid-19.

În Rusia sunt înregistrate trei vaccinuri împotriva coronavirusului: Sputnik V, Epivaccorona şi CoviVac. Toate cele trei vaccinuri se administrează în două doze. La Sputnik V, a doua doză se administrează la 21 de zile după prima, la Epivaccorona, doza a doua se administează la 14-21 de zile după prima, iar la CoviVac, a doua doză se administrează la 14 zile după prima.

Sursa: News.ro

Tags: rusia, vaccin, covid-19,


VIDEO PROTVPLUS.RO