Rusia bombardează violent o regiune din Siria. Cel puțin zece oameni au murit

Ultima actualizare: 30-01-2020 11:58
Siria
Getty

Zece civili au fost ucişi în urma loviturilor aeriene efectuate în timpul nopţii de către aviaţia Rusiei, aliată a regimului sirian, în apropierea unei brutării şi a unei clinici în regiunea Idlib. 

Cel puţin cinci femei figurează printre victimele acestor raiduri la Ariha, o localitate în provincia Idlib (nord-vest), unde forţele guvernamentale desfăşoară o ofensivă împotriva ultimului bastion al insurgenţilor în Siria, potrivit Agerpres.

Acest ultim bilanţ ridică la 21 numărul civililor ucişi în bombardamentele aeriene ruseşti în regiunea Idlib în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit OSDO.

Clinica Chami a fost avariată, iar alte imobile din apropiere au fost dărâmate.

Strigăte de sub dărâmături

 

Potrivit unor martori, gemete de copii şi femei se auzeau de sub dărâmături, în timp ce echipele de salvare încercau să le vină în ajutor şi să extragă victimele de sub bucăţile de piatră şi moloz.

Acest bombardament violent intervine într-un moment în care forţele regimului avansează pe teren în sudul provinciei Idlib, unde au preluat controlul miercuri asupra oraşului strategic Maarrat al-Numan.

Forţele guvernamentale avansează în prezent la nord de acest oraş spre localitatea Saraqeb, aproape complet părăsit în ultimele zile în urma bombardamentelor intense.

Saraqeb este situată pe autostrada M5, o rută strategică, care conectează Damascul de Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria şi fostul 'plămân' economic al ţării, în contextul în care regimul încearcă să resusciteze o economie în colaps după aproape nouă ani de război.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO