Rusia ar fi lovit 12 spitale in raidurile aeriene. Moscova neaga implicarea in moartea a 35 de oameni si ranirea altor 72

rusia, avioane de lupta

Cel putin 35 de sirieni, pacienti si personal medical, au fost ucisi si 72 raniti in cursul unei "recente si semnificative cresteri" a numarului loviturilor aeriene asupra spitalelor din Siria, a anuntat joi organizatia Medici fara Frontiere (MfF).

Cresterea numarului loviturilor aeriene, pentru care organizatia nu a identificat o cauza, a inceput la sfarsitul lui septembrie si a facut sa fie lovite in total 12 spitale in provinciile Idleb, Alep si Hama, dintre care sase sunt sustinute de MfF.

"In total, sase spitale au fost constranse sa-si inceteze activitatile... si patru ambulante au fost distruse. (...) Accesul la servicii de urgenta, de maternitate, de pediatrie si de ingrijire primara raman grav compromise in aceste zone", precizeaza MfF.

Potrivit comunicatului organizatiei, "zeci de mii de persoane au fost fortate sa-si paraseasca domiciliile" din cauza atacurilor.

"Dupa peste patru ani de razboi, raman siderat sa vad in ce masura dreptul international umanitar poate fi atat de usor desconsiderat de diferitele parti implicate in conflict", a afirmat Sylvain Groulx, seful misiunii MfF in Siria.

Citește și
Rusia
Cat cheltuie zilnic Rusia pentru ajutorul dat lui Bashar al-Assad in Siria. Analisti: "Isi sacrifica modernizarea armatei"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Conflictul din Siria declansat in martie 2011 s-a soldat deja cu peste 250.000 de morti, 6,5 milioane de stramutati in interiorul tarii si 4,2 milioane de refugiati peste hotare.

Washingtonul condamna atacurile, Moscova neaga ferm informatiile

Statele Unite au confirmat joi ca raidurile recente ale aviatiei ruse in Siria au provocat "daune colaterale" lovind un spital, asa cum au afirmat mai multe ONG-uri in ciuda dezmintirilor Moscovei, relateaza AFP.

"Avem informatii operationale... care ne fac sa credem ca aviatia militara rusa a lovit un spital", a raspuns purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat John Kirby, intrebat de jurnalisti asupra unor eventuale "dovezi" in posesia guvernului american in legatura cu bombardamentele Rusiei asupra infrastructurilor medicale in Siria.

Joia trecuta, diplomatia rusa a negat ferm o informatie a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra, potrivit careia un raid aerian al Moscovei a lovit un spital de campanie in provincia Idleb din nord-vestul Siriei si a facut 13 morti.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Conflictul din Siria. SUA cere trasarea unei
Conflictul din Siria. SUA cere trasarea unei "cai de iesire din infern", inaintea reuniunii de la Viena

SUA isi intensifica eforturile diplomatice pentru o solutie la 'infernul' razboiului civil din Siria, iar discutiile care vor avea loc in aceasta saptamana la Viena ofera cea mai buna sansa de la debutul conflictului, in 2011, relateaza BBC News si AFP.

Cat cheltuie zilnic Rusia pentru ajutorul dat lui Bashar al-Assad in Siria. Analisti:
Cat cheltuie zilnic Rusia pentru ajutorul dat lui Bashar al-Assad in Siria. Analisti: "Isi sacrifica modernizarea armatei"

Ajutorul dat de Rusia si Iran au intors situatia in favoarea lui Bashar al-Assad, in razboiul din Siria.

Iranul confirma ca va participa la reuniunea de la Viena privind criza din Siria.
Iranul confirma ca va participa la reuniunea de la Viena privind criza din Siria. "Ratiunea este cheia la o solutie"

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, se va deplasa la sfarsitul acestei saptamani la Viena pentru a participa la convorbirile internationale privind Siria, relateaza AFP, Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.