Rusia ameninta fortele navale din Marea Neagra: "Nu este o mare a NATO"

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
distrugator american

Un diplomat rus de rang inalt a avertizat miercuri NATO sa nu amplaseze forte navale in Marea Neagra, conform Moscovei o asemenea miscare fiind de natura sa submineze securitatea in regiune.

Totodata, aceasta ar afecta relatiile oricum slabite ale Rusiei cu Alianta, transmite agentia Reuters, citand agentii ruse de presa, potrivit Agerpres.

"Daca se va lua o decizie privind crearea unei forte permanente, evident ca ea va fi destabilizatoare, intrucat aceasta nu este o mare a NATO", a declarat Andrei Kelin, directorul Departamentului de cooperare europeana din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei. "Ea (Marea Neagra) nu are nimic de-a face cu Alianta. Nu cred ca astfel se vor imbunatati relatiile noastre cu NATO", a insistat diplomatul rus.

Agentia Reuters mentioneaza in acest context ca, in conformitate cu Conventia de la Montreux, navele de razboi ale statelor care nu au iesire la Marea Neagra nu pot stationa in apele acestei mari mai mult de 21 de zile consecutive.

Presa de stat rusa a relatat la inceputul lunii despre patrunderea in Marea Neagra in cadrul unor manevre de rutina a distrugatorului american USS Porter, echipat cu un nou sistem de rachete, desfasurare ce a starnit mania Moscovei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO