Rusia a lovit pentru prima data tinte ale ISIS cu rachete de pe un submarin din Mediterana. "Au fost cauzate daune serioase"

08-12-2015 22:27

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a anuntat marti ca Rusia a lovit pentru prima data tinte ale gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterana, relateaza Reuters.

"Tintele au fost doua mari pozitii teroriste in provincia Raqqa", i-a transmis Soigu presedintelui Vladimir Putin intr-o intalnire televizata, adaugand ca rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don.

"Putem spune cu deplina incredere ca au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine si, bineinteles, instalatiilor petroliere", a afirmat el.

Soigu a spus ca Rusia a informat in avans Israelul si SUA de planul sau de a lansa rachete de pe un submarin. El a mai precizat ca, in ultimele trei zile, fortele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei si au lovit peste 600 de tinte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboara deasupra Siriei sunt insotite de avioane de lupta, asa cum a dispus Putin, a adaugat ministrul apararii.

Rusia a inceput sa intervina direct in razboiul civil din Siria la sfarsitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-si sprijini aliatul, presedintele sirian Bashar al-Assad. Insa interventia a avut si consecinte nedorite, asa cum s-a intamplat atunci cand Turcia a doborat un avion de lupta rus la frontiera cu Siria sub pretextul ca acesta a incalcat spatiul sau aerian, acuzatie negata de Rusia.

Pe de alta parte, Putin i-a spus lui Soigu ca anchetatorii rusi ar trebui sa deschida cutia neagra a avionului rus numai in prezenta unor experti internationali, "pentru a documenta totul cu atentie".


VIDEO PROTVPLUS.RO