Romani din SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Republica Moldova au cantat imnul national in strada si au protestat. FOTO

Ultima actualizare: 08-02-2017 07:10

Zeci de romani din diaspora au protestat fata de coruptie duminica dupa-amiaza in apropiere de Turnul Eiffel, la Paris, la Institutul Cultural Romand de la Londra, la Jersey sau la Torino, in Italia.

La Paris, persoane de toate varstele au purtat pancarte cu mesaje in romana, dar si in franceza si steaguri romanesti. S-a cantat imnul national. Imnul national a fost cantat si la Madrid, sambata dupa-amiaza, in fata Ambasadei romane.

Pe bannere si pancarte purtate de romani duminica la Paris se puteau citi mesaje ca ”Anulati si plecati”, prin care protestatarii cer demisia Guvernului de la Bucuresti, ”Cu ochii pe voi. Va vedem” sau ”Nu coruptie. Nu gratiere”.

De asemenea, 60 de romani din Cracovia au iesit, sambata seara, in strada pentru a isi arata solitaritatea.

Vecinii bulgari se mobilizeaza si ei. Dupa-amiaza la ora 5 are loc un protest la Sofia, la care participa nu doar romanii, ci si bulgarii.

Romani din Luxemburg s-au adunat in fata Ambasadei tarii lor de pe bulevardul Pétrusse, vineri si duminica, pentru a-si manifesta sustinerea fata de miscarea masiva de contestare din tara a unei ordonante care, considera ei, slabeste lupta impotriva coruptiei, relateaza site-ul Wort.lu.

Si la Stuttgart au protestat vreo 400 de romani.

Mars PPDA la Chisinau de sustinere a protestelor din Romania

Numeroase persoane participau duminica la un mars de sustinere a protestelor din Romania organizat de Partidul Platforma Demnitate si Adevar (PPDA), care denunta ”PD si PSD - aceeasi mafie!”, relateaza Unimedia.

Manifestantii au pornit in mars de la Filarmonica Nationala din Chisinau, catre Ambasada Romaniei si Monumentul lui Stefan cel Mare.

Participantii la proteste scandau ”PSD, ciuma rosie!”, ”Coruptia ucide!” si ”Jos regimul criminal!”.

PPDA s-a intrunit anterior in al doilea Congres extraordinar si a dezbatut probleme statutare si situatia social-politica din tara.

Congresul s-a desfasurat in incinta Teatrului ”Ion Luca Caragiale” din Chisinau, iar participantii au adoptat o rezolutie.

Romanii din SUA si-au aratat si ei sustinerea pentru protestatarii din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO