Români exploatați la o fermă din Sicilia, unde erau plătiți cu 1 euro/ oră. Patronii italieni, arestați

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
romani

Doi frați italieni, de 50 și 45 de ani, proprietarii unei ferme zootehnice din Sicilia, au fost arestați de carabinieri pentru că au exploatat cinci muncitori români care lucrau pentru ei.

Cei doi se află acum în arest la domiciliu, iar anchetatorii au demarat cercetări și față de tatăl lor, un bătrân de 81 de ani, suspectat de aceeași faptă. Mai mult, autoritățile le-au aplicat sancțiuni în valoare de 150.000 de euro, relatează lasicilia.it.

Carabinierii din Catania și Caltagirone care au descins la ferma respectivă au constatat că cei cinci români munceau în condiții inumane. Erau obligați să lucreze câte 15 ore pe zi, de la ora 4:00 dimineața, 7 zile pe săptămână. Românii nu aveau contracte de muncă sau asigurare medicală. Potrivit anchetei, românii erau plătiți cu 1 euro pe oră.

Muncitorii români erau cazați într-un bordei de câțiva metri pătrați, cu o singură baie, amplasat lângă grajdurile în care erau adăpostite animalele. 

Italienii au fost plasați în arest la domiciliu până la proces.

În același timp, în zona localității Paterno o altă echipă de carabinieri au descoperit o fermă legumicolă în care lucrau la negru zece muncitori români.

Patronul firmei a primit sancțiuni administrative de circa 30.000 de euro și i s-a impus plata unor contribuții restante de circa 10.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO