Români arestați în Italia, după ce ar fi furat panouri fotovoltaice de 300.000 de euro


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: IGJ.ro
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2017 18:53
Categorie: Stiri externe
masini ale carabinierilor

Șapte persoane din Gorj și Mehedinți au fost arestate de polițiștii italieni, în colaborare cu cei români, fiind acuzate că ar fi furat panouri fotovoltaice, în valoare de peste 300.000 de euro.

Între 23 și 27 octombrie, mai mulți polițiști din cadrul IPJ Mehedinți și IPJ Gorj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, au colaborat cu autoritățile judiciare din Italia, pentru a cerceta activitatea unei grupări infracționale transfrontaliere, bănuite că ar fi furat panouri fotovoltaice, scrie Igj.ro.

Ca urmare a colaborării dintre autoritățile române și italiene, au fost puse în aplicare șapte mandate europene de arestare, care au vizat cetățenu cu domiciliul în județele Mehedinți și Gorj.

Totodată, au fost puse în aplicare patru mandae de percheziții, în urma cărora polițiștii au depistat și ridicat bunuri despre care „există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau a altor state membre ale Uniunii Europene”.

Potrivit sursei citate, activitatea desfășurată de grupare în perioada 2016 – 2017 ar fi cauzat un prejudiciu de peste 300.000 de euro. Cinci persoane au fost reținute în Italia, o persoană în Germania, iar o alta în Suedia.

Sursa: IGJ.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO