Doi români, acuzați de fraude cu carduri în Indonezia. Unul a fost împușcat

Ultima actualizare: 12-11-2019 19:15

Un român a fost împuşcat mortal de autorităţile indoneziene care-l suspectau de fraude cu carduri bancare.

Potrivit poliţiei indoneziene, românul a fost prins împreună cu un alt conaţional chiar în timp ce încercau să instaleze într-un bancomat, dispozitive de citire a informaţiilor de pe cârduri. Când au încercat să fugă, poliţiştii au făcut uz de armă.

Rana provocată unuia dintre români i-a fost fatală. Celălalt a fost arestat de autorităţi.

Momentul prinderii celor doi români a fost surprins pe camerele de supraveghere, iar imaginile au un puternic impact emoţional. Puteţi vedea cum unul dintre români este alergat de poliţişti care în încercarea de a-l opri îl împuşca. Fugarul cade la pământ dar apoi se ridică şi încearcă iar să fugă însă după alţi câţiva paşi se prăbuşeşte din nou.

Conform presei indoneziene, întreaga operaţiune de prindere a românilor a fost pusă la cale de poliţie după ce o bancă a reclamat faptul că din conturile a cel puţin 17 clienţi ar fi dispărut bani în mod subit. Ulterior, anchetatorii au descoperit mai multe dispozitive frauduloase de citire a cardurilor bancare instalate în câteva bancomate din capitala Jakarta. Ei au montat apoi o cameră video şi alte instrumente de supraveghere într-unul dintre sediile băncii, iar sâmbătă dimineaţă au constatat cum doi indivizi suspecţi au venit să verifice bancomatul.

În acel moment, poliţia a declanşat operaţiunea de prindere a celor doi. Din cauza pierderii masive de sânge bărbatul împuşcat moare până la spital. Celălalt român a fost arestat. El a şi fost prezentat opiniei publice într-o conferinţă de presă organizată de Poliţia din Jakarta.

Oamenii legii din Indonezia au anunţat că românii au reuşit să fure prin această metodă 137 de milioane de rupii adică aproape 9.000 de euro. Autorităţile indoneziene sunt în legătură cu ambasada României pentru repatrierea cadavrului unuia dintre suspecţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO