Român dat în urmărire internațională, descoperit în dulapul cu hăinuțele fiicei de 4 ani, în Italia

Ultimul update: Sambata 01 Septembrie 2018 14:14
Sursa: quinewsvaldera.it
Data publicarii: Sambata 01 Septembrie 2018 14:06
Categorie: Internaţional
român arestat în Italia

Un român condamnat la 6 ani de închisoare în țară și dat în urmărire internațională a fost descopeprit întâmplător în Italia.

 

O echipă de agenți ai Comisariatului din Pontedera, provincia Pisa, a fost trimisă la un domiciliu din satul Il Romito pentru o ceartă în familie. La fața locului, poliția a găsit o femeie româncă în vârstă de 30 de ani și o fetiță de 4. Femeia a reclamat că tocmai avusese o discuție violentă cu partenerul său, un român de 35 de ani, care este și tatăl fetiței, informează quinewsvaldera.it.

Până la sosirea poliției, bărbatul se făcuse nevăzut, iar femeia  a refuzat să meargă la spital. Ea a fost invitată totuși, să se prezinte la sediul poliției pentru a depune plângere. Dar, înainte de a pleca, agenții de poliție au preluat datele de pe documentele celor doi români, rezidenți în mod legal de ceva timp la adresa respectivă.

La o verificare amănunțită a cărții de identitate a bărbatului român, polițiștii italieni au descoperit, odată ajunși la Comisariat, că documentul în cauză era fals. După investigații ulterioare, a ieșit la iveală că românul își schimbase datele personale, inclusiv numele și prenumele, în scopul de a scăpa de un mandat de urmărire internațională emis de autoritatea judiciară română, după ce fusese condamnat în România la 6 ani de închisoare pentru fraudă informatică. Bărbatul a făcut parte dintr-o bandă care se ocupa cu clonarea de carduri bancare.

Schimbându-și numele, bărbatul a plecat în Italia unde și-a a început o altă viață, reușind să evite controalele poliției până în ziua certei aprige cu partenera sa. Suspectând că a fost descoperit, fugarul nu s-a mai întors inițial acasă după ce a fost reclamat de femeie, dar poliția a pus domiciliul acestora sub urmărire. De asemenea, s-a trecut la interceptarea convorbirilor telefonice de pe celularul bărbatului și la urmărirea tranzacțiilor de pe cardurile sale de credit.

Munca investigatorilor a fost recompensată, vineri, 31 august, când s-au înregistrat mișcări ciudate în jurul casei pusă sub urmărire, iar polițiștii au bănuit că românul s-ar fi putut întoarce pentru a-și lua anumite obiecte personale și pentru a-și saluta fiica. Pătrunși în casă, agenții l-au găsit pe infractor ascuns în dulapul cu hăinuțe din camera fetiței sale. Acesta stătea ghemuit, sperând că nu va fi găsit și își va continua viața de fugar, chiar dacă în România are de ispășit condamnarea de 6 ani de închisoare. Pedeapsă la care acum se adaugă și infracțiunea de falsificare a cărții de identitate românești.

După compararea amprentelor condamnatului cu cele trimise de poliția română, bărbatul a fost transportat la închisoarea din Pisa și pus la dispoziția Curții de Apel din Florența pentru a fi extrădat în România.

român arestat în Italia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: quinewsvaldera.it Pro TV

Tags: roman, italia,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Nikola Gruevski, prim-ministrul Republicii Macedonia
Fost premier, căutat de poliţie după ce nu s-a prezentat la închisoare
Consilierul unui politician, arestat în cazul activistei ucrainene ucise cu acid
Zeci de rachete lansate de palestinienii din Gaza. Replica Israelului
Tratatul privind rachetele nucleare din Europa va fi discutat direct de Trump şi Putin
Incendiul din California: 31 de morți și 220 de dispăruți. Vedetele au rămas fără case
Măsură dură împotriva românilor din Italia. Riscă să rămână fără maşini
Eroul din Australia
Un om al străzii, erou al atacului terorist din Melbourne. Câți bani a primit pentru gestul său
Coreea de Nord își continuă programul nuclear. Detaliul observat la unele situri de rachete
Bucureştiul, primul oraş din Europa în clasamentul TomTom privind blocajele în trafic
Luxul cu care se laudă o bandă de traficanți de droguri albanezi. Imaginile publicate online
Cum a fost comemorat sfârșitul Primului Război Mondial în lume
Omagiu adus soldaților din Primul Război Mondial. Portrete în nisip pe 32 de plaje