Român care a violat o englezoaică în ziua de Crăciun, trimis în țară să-și execute pedeapsa


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 14:07
Categorie: Stiri externe
Tudor Tofoi

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de transfer a lui Tudor Tofoi, un tânăr de 24 de ani, condamnat în Marea Britanie la 15 ani de închisoare pentru viol.

În plus, pedeapsa lui va fi micşorată la 12 ani de închisoare, deoarece aceasta este pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal din România, relatează adevarul.ro.

Potrivit BBC, Tudor Tofoi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a violat o femeie în oraşul Dover din Marea Britanie. Acesta a reuşit să părăsească ţara înainte ca poliţiştii britanici să ajungă la el şi s-a ascuns în Belgia. El a fost căutat de mama sa şi convins să se întoarcă în Anglia pentru a-şi rezolva problemele cu legea.

În prima zi de Crăciun a anului 2014, Tofoi şi cu George Hirijanu au urmărit o tânără, ce tocmai ieşise din club, până la domiciliul acesteia. Acolo ei au târât-o în garaj şi au violat-o. Cei doi români nu s-au oprit abia atunci când victima a reuşit să pună mâna pe telefonul mobil. Feţele violatorilor au fost surprinse de mai multe camere din oraş, cu puţin timp înainte de comiterea faptei.

După ce a fost adus înapoi în Marea Britanie de către mama sa, Tofoi a declarat în faţa poliţiştilor că el nu a violat pe nimeni şi că tânăra respectivă a întreţinut de bunăvoie relaţii sexuale. Deşi a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse, românul a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, la care s-a adăugat unele restricţii pe un termen de trei ani de zile.

„A fost un atac violent şi laş asupra unei femei vulnerabile. Vreau să laud victima, care a fost foarte curajoasă pe durata întregului proces, beneficiind şi de sprijin din partea familiei sale. Ea a avut un rol important în condamnarea acestui om foarte periculos”, a declarat pentru BBC detectivul Lee Whitehead, cel care a anchetat cazul.

Celălalt român, George Hirjanu, a fost prins pe teritoriul României şi extrădat în Marea Britanie, unde a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru viol.

 

 

Sursa: BBC

Româncă violată ”în somn” de un om de afaceri din Londra. ”Am fugit fără sutien din casa lui”
VIDEO PROTVPLUS.RO