Revolta in Italia! Imigrantii ilegali au incendiat un centru de detentie


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 17:44
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
Lampedusa

Imigrantii ilegali si cei care doresc sa obtina azil in Italia au dat foc centrului de detentie din sudul Italiei, Lampedusa, unde sunt "cazati", dupa o incercare esuata de evadare, a anuntat politia citata de Reuters.


14 persoane au necesitat ingrijiri medicale dupa ce au inhalat fum, dar nimeni nu a fost grav ranit, relateaza presa din Italia.

Politia a anuntat ca multi dintre imigrantii implicati in incendiu sunt din Tunisia. Valul de violenta din Italia vine pe fondul crearii Centrului de Identificare si Expulzare de catre guvernul Berlusconi.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a criticat deja centrul luna trecuta si si-a exprimat ingrijorarea despre situatia de acolo.
Seful politiei Girolamo di Fazio a spus televiziunii italiene ca imigrantii au aruncat cu obiecte in fortele de ordine, pentru a-i impiedica sa patrunda in pavilioanele din centru care au fost incendiate.

Primarul din Lampedusa Dino De Rubeis a declarat ca flacarile au atins 10 metri. Luna trecuta, mai mult de 1000 de persoane care doresc sa aiba un statut legal in Italia au marsaluit in semn de protest fata de conditiile din centru.

Portret: Romani care au speriat Vestul

Sursa foto: Reuters

Muncitorii chinezi protestatari traiesc din mila oamenilor
Italia: lege care le permite medicilor sa denunte imigrantii ilegali
Portret: Romani care au speriat Vestul
FULLSCREEN
Revolta in Italia! Imigrantii ilegali au incendiat un centru de detentie
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO