Revolta de proportii intr-o inchisoare din Marea Britanie. "Va urma o baie de sange" VIDEO

07-11-2016 08:38

penitenciar Bedford

Revolta de amploare la penitenciarul din orasul englez Bedford, ca urmare a inrautatirii conditiilor de detentie.

Aproximativ 200 de detinuti au preluat duminica seara controlul asupra penitenciarului Bedford din Marea Britanie in umra unei revolte. Motivul se pare ca ar fi fost reducerile de personal, din cauza carora puscariasii trebuie sa petreaca mai mult timp inchisi in celule.

Unul dintre participantii la revolta a declarat pentru Daily Mail ca detinutii au alungat toti gardienii din cladire, au jefuit si apoi distrus birourile acestora si sunt pregatiti sa se apere cu cutite. Pe retelele sociale au aparut si cateva filmulete care se presupune ca ar fi fost facute cu un telefon mobil de unul dintre cei inchisi.

 

 

Totusi, putin inainte de miezul noptii, oficialii au anuntat ca au pus capat revolte, in urma unei interventii a fortelor speciale. “Am declansat o ancheta si vrem sa fie clar ca detinutii implicati vor fi pedepsiti si ar putea petrece mai mult timp dupa gratii”, a declarat un reprezentant al administratiei penitenciarelor. Niciun gardian nu a fost ranit.

Acum o luna si jumatate, o revolta similara a avut loc la inchisoarea din Lewes, din motive similare. Seful sindicatului personalului din penitenciarele britanice avertiza atunci ca va urma “o baie de sange” ca urmare a reducerilor de personal. Mai multe anchete au aratat o crestere a consumului de droguri printre detinuti din aceeasi cauza.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO