Reuniune de urgență a familiei regale britanice. Ce decizii va lua regina în privința lui Harry şi Meghan


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 10:40
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 08:56
Categorie: Stiri externe

Regina Elisabeta a II-a a convocat de urgenţă, pentru luni, o reuniune de familie.

Ea va încerca să rezolve criza declanşată de anunţul şoc făcut de prinţul Harry şi de soţia lui, Meghan, cu privire la renunţarea la rolurile oficiale pe care le îndeplineau în familia regală.

Alături de regină, la întâlnire vor participa prinţul Charles şi cei doi fii ai lui, William şi Harry.

Şedinţa de criză, convocată la reşedinţa reginei de la Sandringham, va fi prima întâlnire fata în faţa a celor patru după ce, miercuri, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tron şi soţia lui, au anunţat că renunţă la îndatoririle regale şi că îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi Canada. Meghan Markle, care între timp s-a întors în Canada, la fiul ei Archie, va participa la discuţie prin telefon.

Angela Levin, biograf regal: "Prioritatea este să evite ruptură în familie. Cred că Harry este foarte iubit de tatăl, fratele și bunicii lui. Ar fi tragic să rămână resentimente ori ranchiună după povestea asta."

Printre temele discuţiei se numără stabilirea unei sume de bani pe care prinţul Charles o va oferi cuplului din rezerva să personală, probabil sub forma unei rente. Vor vorbi probabil şi despre situaţia titlurilor regale ale celor doi, dar şi natura şi limitele tranzacţiilor comerciale pe care Harry şi Meghan vor fi autorizaţi să le facă pentru a-şi câştiga existenţa.

Angela Levin: "Casa Regală trebuie să se modernizeze. Sunt convinsă că Maiestatea Să se va strădui să procedeze astfel încât să nu mai existe nimeni în situația prințesei Margareta (sora reginei, n.r.), căreia nu i se îngăduia să facă nimic, așa că și-a băut mințile. Femeilor din familie care vor să muncească, să câștige singure bani, ar trebui să li se dea voie."

Totuşi, dorinţa ducilor de Sussex de a trăi ca membri ai Casei Regale cu atribuţii restrânse şi de a-şi câştiga independenţa financiară reprezintă "un amestec toxic", potrivit celor ce se pricep la finanţele regale.

Anna Stewart, corespondent CNN: "Mai multe posibilităţi vor fi luate în discuţie la întâlnire. Deşi s-a ajuns aici foarte repede, aplicarea acestor planuri va fi una de durată."

Criticii spun că ducele și ducesa n-ar trebui să poată câștiga bani pe cont propriu, păstrându-și în același timp titlurile regale. Unii zic că ducii ar trebui să plătească o chirie pentru reședința Grayson Faber de la Windsor. Și poate chiar să achite costurile pentru propria securitate. Alții, în schimb, cred că ducii ar trebui să facă ce vor, să-și trăiască viața așa cum poftesc. În trecut, orice membru care s-a desprins de familia regală a făcut-o în urma unui divorț ori scandal. Așa că suntem într-un teritoriu necunoscut.

Bărbat: "N-ar trebui să judecăm din afară pentru că nu știm ce se întâmplă cu adevărat în această familie. Nu știm nimic despre povara pe care o poartă ei zi de zi. Știu că, aparent, au o viață strălucitoare, dar nu cred că le e ușor."

Bărbat: Au cheltuit o groază de bani pe renovarea și mobilarea reședinței. Asta pentru că, la sfârșit, să te pomenești cu ei zicând: "Merci mult, dar noi ne cărăm". Nu se cuvine. Dacă ești parte din familia regală și te bucuri de anumite beneficii, noi - ca națiune - așteptăm ceva înapoi din partea ta.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Daily Mail, 72% dintre britanici sunt de părere că prinţului Harry şi lui Meghan Markle ar trebui să li se permită să plece în Canada. Doar 16% cred că regina ar trebui să le ceară insistent să renunţe la planurile lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47