Restaurantele din Hanoi, pregătite pentru summitul Kim-Trump : „Mai îmblânzește tăria”


Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 10:23
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 08:48
Categorie: Stiri externe

Mult-așteptatul summit dintre Donald Trump și Kim Jong-un le-a dat idei de afaceri antreprenorilor din capitala Vietnamului, Hanoi.

Patronii de restaurate și baruri par să fie cei mai inventivi - fiecare ține să marcheze momentul istoric, lansând pe piață specialități inspirate de cei doi lideri.

Așa se face că în meniuri au apărut, de pildă, cocktailul „Rock It, Man" sau un burger „a la Donald Trump". Dacă summitul de la Hanoi, al doilea dintre preşedinţii american şi nord-coreean, este o şansă pentru a promova pacea mondială, pentru antreprenorii din capitala Vietnamului este o oportunitate excelentă pentru afaceri profitabile. Iată, de pildă, un bar aflat aproape de centrul vechi al oraşului, în a cărui oferta a apărut un cocktail nou.

Ngo Dinh Tien, barman: „Cele două ingrediente de bază sunt whiskey-ul american și băutura coreeană soju. Sunt două tipuri de băuturi alcoolice tradiționale în cele două țări, ai căror lideri vin la Hanoi. Al treilea ingredient este sucul de ananas din Vietnam. Mai „îmblânzește" tăria.”

Băutura a fost botezată „Rock It, Man", aluzie la porecla pe care Trump i-a dat-o omologului sau pe vremea când relaţiile lor nu erau atât de cordiale.

Lângă un cocktail „diplomatic" merge de minune un hamburger. Un restaurant din apropiere îi îmbie pe clienţi cu o specialitate dedicată lui Donald Trump, se ştie, şi el mare amator de fast food. Creaţia culinară se cheamă Durty Donald şi n-a fost făcută cu economie.

Colin Kelly, manager restaurant: „Extravaganța culinară constă în cantitatea dublă de carne de vită, șunculiță, cașcaval, castraveți murați şi prăjiți, peste care avem carne de pui franjurată, care să evoce podoaba capilară a lui Donald Trump.”

Şi dictatorul nord-coreean l-a inspirat pe bucătar, burgerul dedicat lui se cheamă „Kim Jong-yum", un joc de cuvinte între prenumele liderului de la Phenian şi termenul american pentru apetisant.

Pe o chiflă proaspăt coaptă punem o bucată de carne de mistreț afumată și carne de porc, o alternativă la carnea de vită. Pentru a-i oferi elementul tradițional coreean, adăugăm maioneză kimchi și legume murate kimchi, prăjite.

Summitul de la Hanoi ţine două zile, dar probabil ca amatorii de experienţe culinare inedite vor avea mai mult timp să guste din aceste delicatese.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Detalii despre întâlnirea dintre Kim Jong-un și Trump. Ce vor discuta la Hanoi
Momentul bizar in care un bodyguard alearga alarmat in spatele lui Kim. Ce observase
Ororile din închisorile nord-coreene. Cum își execută Kim Jong-un inamicii politici
FULLSCREEN
Restaurantele din Hanoi, pregătite pentru summitul Kim-Trump : „Mai îmblânzește tăria”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO