Reportaj la TSR: Copii exploatati ca sa imbogateasca mafia romaneasca

21-01-2010 00:00

Cersetori

Television Suisse Romande va difuza un reportaj despre copiii romi, formati si exploatati pentru a fura si cersi pe strazile marilor orase din Europa si care ii imbogatesc pe capii mafiei din Romania, informeaza Mediafax.

Ancheta jurnalistica facuta de elvetieni arata cum copiii din comunitatile de romi din Spania, Italia si Romania sunt indepartati de parinti si obligati sa cerseasca la Milano sau Madrid. Ulterior, sunt fortati sa fure din buzunare, distragand atentia clientilor bancomatelor.

Intregul traseu de la micul hot pana la varful piramidei este reconstruit pe baza marturiei unuia dintre liderii mafioti, care explica cum capii retelelor se imbogatesc si isi construiesc vile luxuoase in suburbiile Bucurestiului, cu ajutorul copiilor romi neajutorati!

Acest reportaj, care va fi difuzat joi de televiziunea elvetiana TSR a fost realizat in urma unei investigatii care a durat mai multe luni si arata modalitatea in care functioneaza politicile de reprimare sau de reinsertie sociala, sustin ziaristii din tara cantoanelor.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO