Relatarile martorilor atacului terorist din Londra. "Peste tot unde te uitai vedeai numai oameni care sangerau"

Dublu atac Londra
Rex

Martorii atacului terorist din Londra povestesc cum au resit sa se salveze.

Multi dintre martorii atacului povestesc ca se aflau in localurile din zona centrala a Londrei pentru a urmari finala Champions League, atunci cand s-a instalat panica si haosul.

Martorii sustin ca au vazut o dubita care gonea nebuneste pe Podul Londrei, indreptandu-se spre pietoni. Dintr-o data duba s-ar fi oprit si din ea au coborat sapte barbati, care s-au indreptat spre barurile din zona aglomerata. Martorii povestesc ca oamenii au inceput sa arunce cu sticle si scaune in atacatori in incercarea disperata de a-i opri.

Bethany Atkin se afla intr-un restaurant din zona: "Stateam afara sub o umbrela. Localul se afla sub Podul Londrei. Un dus de moloz a aterizat peste umbrelele barului si o camioneta s-a izbit in pod. Ne-am ridicat, toata lumea s-a pus in miscare. Am vazut un barbat care sangera. Am fugit in restaurant si am incercat sa gasim un loc unde sa fim in siguranta, insa nu am gasit absolut niciun loc sigur. Asa ca am iesit din nou afara. Atunci am vazut o femeie care era plina de sange, care statea la 20 metri de pod. Am vazut-o ca zacea intinsa pe asfalt."

Atkin sustine ca a incercat sa fuga din zona pentru a se salva, insa oamenii erau extrem de panicati. "Un barbat a inceput sa tipe si dupa toata lumea a tipat si a alergat. A fost sinistru", isi aminteste martorul.

Citește și
jurnalist isis twitter
Dupa atacurile din Londra, un jurnalist britanic a provocat ISIS sa-l ucida. Ce suma vor primi jihadistii, daca il omoara
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Mark se afla in zona pentru a face fotografii, cand a observat ca a vazut o dubita care lovea pietonii aflati pe pod.

"Am putut vedea cum loveste oamenii si acolo era un grup de 20-30 de persoane, care stateau exact in fata mea. Camionul i-a izbit in plin. In acel moment am facut un calcul pentru a-mi da seama in ce directie ar trebui sa alerg", sustine Mark.

Will Heaven este jurnalist si se afla pe Podul Londrei cand a avut loc atentatul.

"Dintr-o data pe partea stanga, pe pod, am vazut pe cineva care zacea pe troturar. O multime de oameni stateau in jurul lui, Am traversat podul si am gasit o alta persoana care zacea pe carosabil. Un sofer mi-a spus ca a fost un atac terorist. Am vazut o multime de oameni stransi acolo."

Un barbat, care a dorit sa ramana anonim, povesteste ca, in acel moment conducea de-a lungul Podului Londrei cand a vazut un barbat si o femeie insarcinata care zaceau inconstienti pe carosabil.

"Am crezut ca este vorba despre un accident de masina, insa atunci cand ne-am apropiat am putut vedea a multime de sange si cadavre. Era o femeie insarcinata pe partea dreapta care suferise rani serioase si in partea stanga am vazut un barbat care era resuscitat, dupa care a inceput sa respire. Nu stiu daca femeia insarcinata a reusit sa supravietuiasca", sustine barbatul anonim.

"Am coborat din masina si am vazut o multime de oameni tipand, dupa care au sosit ambulantele", adauga martorul.

Martorii povestesc cum atacatorii au intrat peste ei in barurile din zona Podul Londrei.

"Trei barbati au coborat dintr-o duba si au inceput sa atace oamenii pe strada. Alergau printre oameni si tipau < Asta este pentru Allah>", sustine Eric, unul dintre martori.

Gerard Vowls, 47 de ani, se uita la finala Champions League intr-unul dintre barurile din zona unde a avut loc atacul.

Barbatul sustine ca a vazut o femeie care era injunghiata de 10-15 ori de catre trei barbati. "Ea tipa disperata , insa eu nu am putut face nimic", spune cu regret barbatul. "As vrea sa stiu daca fata este inca in viata. M-am plimbat in jur pentru mai bine de o ora si jumatate, plangand. Nu stiu ce sa mai fac", povesteste Vowls.

Barbatul marturiseste cum el insusi a aruncat cu scaune, pahare si sticle in atacatori, in incercarea disperata de a-i opri.

"Au incercat de mai multe ori sa ma atace. Ei injunghiau pe toata lumea. Oamenii iadului", adauga martorul.

In plus, martorul sustine ca fortele de ordine au intervenit dupa 10 minute.

"La propriu au inceput sa-i loveasca, sa-i bata, iar ei au scos cutitele. A fost o adevarata demonstratie de forte", sustine martorul.

"O femeie se uita insistent la ei, iar ei au inceput s-o atace cu unul dintre cutitele pe care le aveau asupra lor. Peste tot unde te uitai vedeai numai oameni care sangerau sau oameni care incercau sa-i ajute."

La cateva sute de metri distanta, panica a lovit Piata Borough, unde mai multi barbati inarmati, cu mai multe cutite, au atacat trecatorii.

"Am vazut un barbat care tinea in mana un cutit cu o lama foarte mare si care era plina de sange. El ataca, parand foarte calm, un barbat, pe care l-a injunghiat de trei ori. Parea ca victima a incercat sa intervina, insa a nu reusit sa faca prea multe. El a fost injunghiat cu sange rece si zacea la pamant."

Martorul povesteste ca dupa ce l-a injunghiat, atacatorul a plecat "cu obraznicie."

"Masa a fost aruncata, sticlele au fost azvarlite in indivizii care purtau cutite asupra lor si dupa aceea am auzit trei impuscaturi, dupa care am fugit", povesteste unul dintre martori.

Alex se afla intr-un local din zona, cand a avut loc atacul. "O femeie, cam la 20 de ani, a intrat in bar, sangerand abundent in jurul gatului si al gurii. Eu cu prietenii mei am ajutat-o si am constatat ca avea multe plagi taiate in jurul gatului", sustine martorul. "Toti oamenii au sarit sa o ajute, dupa care localul s-a inchis", adauga martorul
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
12 persoane, arestate in legatura cu atacurile din Londra. Martor:
12 persoane, arestate in legatura cu atacurile din Londra. Martor: "2-3 români locuiau in cladirea perchezitionata". VIDEO

O operatiune a politiei britanice, puternic inarmate, a avut loc duminica in estul Londrei, scrie presa britanica, relateaza The Associated Press si Reuters.

Dupa atacurile din Londra, un jurnalist britanic a provocat ISIS sa-l ucida. Ce suma vor primi jihadistii, daca il omoara
Dupa atacurile din Londra, un jurnalist britanic a provocat ISIS sa-l ucida. Ce suma vor primi jihadistii, daca il omoara

Dupa atacurile teroriste din Londra, un jurnalist britanic a starnit controversa pe retelele de socializare, dupa ce a postat o poza pe Twitter si a propus sa fie ucis de militantii ISIS pentru suma de 50.000 de lire.

Atac terorist in Londra: Cei trei suspecti au fost impuscati la 8 minute de la primul apel. Desfasurarea incidentelor
Atac terorist in Londra: Cei trei suspecti au fost impuscati la 8 minute de la primul apel. Desfasurarea incidentelor

Sapte persoane au fost ucis si alte 48 ranite, in urma atacurilor teroriste de sambata noaptea din Londra. In prima faza, suspectii au intrat in multime cu o camioneta, iar dupa aceea au inceput sa atace trecatorii, fiind inarmati cu cutite.

Atac terorist in Londra: 7 morti, printre care un francez si un canadian. 21 de persoane sunt internate in stare critica
Atac terorist in Londra: 7 morti, printre care un francez si un canadian. 21 de persoane sunt internate in stare critica

Mai multi agresori au semanat teroare la Londra. Au intrat cu o duba in pietonii de pe London Bridge. Apoi, inarmati cu mai multe cutite, au inceput sa atace trecatorii si pe cei care se distrau in puburile si localurile de langa pod.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.