Regizorul Malik Bendjelloul, premiat cu Oscar, a murit la 36 de ani. Presa suedeza speculeaza ca s-a sinucis

14-05-2014 13:29


Malik Bendjelloul

Regizorul premiat cu Oscar pentru documentarul "Searching For Sugar Man" a fost gasit mort in apartamentul sau din Stockholm. Malik Bendjelloul, in varsta de 36 de ani, s-ar fi sinucis, intr-un acces de depresie, sustine presa suedeza.

Politia nu a confirmat deocamdata aceasta ipoteza.

Regizorul a devenit faimos anul trecut, cand a castigat Premiul Oscar pentru documentar.

Documentarul retraseaza povestea de viata a unui cantaret descoperit la sfarsitul anilor '60, intr-un bar din Detroit, de doi producatori faimosi. Cuceriti de melodiile artistului si de versurile sale profetice, ei au inregistrat un album, numai ca acesta nu a avut succes, iar cantaretul a disparut fara urma. Doar ca un album piratat si-a gasit drum in Africa de Sud, unde a devenit un fenomen. Doi jurnalisti sud-africani pornesc intr-o calatorie pentru a afla ce s-a intamplat cu idolul lor, cunoscut sub numele de Rodriguez.

"Am aflat cu profunda tristete despre moartea lui Bendjelloul", a declarat intr-un comunicat Sony Pictures Classics, distribuitorul documentarului "In cautarea lui Sugarman".

Documentarul a fost distins, de asemenea, cu premii importante din partea producatorilor si asociatiilor de film din Statele Unite, printre care trofeul special al juriului la Festivalul de la Sundance.

Malik Bendjelloul s-a nascut in orasul Ystad, situat la aproximativ 55 de kilometri de Malmo.

Pe langa cariera de actor, Bendjelloul a regizat documentare de televiziune despre Elton John, Rod Stewart si Bjork, dar si despre grupul german de muzica electronica Kraftwerk, potrivit Institutului de Film Suedez.

Sursa: Mediafax

Tags: deces, regizor, film,

VIDEO PROTVPLUS.RO