Regele Spaniei, in vizita de trei zile in Marea Britanie. Din toamnna, printul Philip va renunta la indatoririle publice


Ultimul update: Duminica 16 Iulie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2017 09:15
Categorie: Stiri externe

Singurul banchet de stat, din acest an, de la palatul Buckingham a fost inchinat cuplului regal al Spaniei.

Regele Filip si sotia sa Letizia se afla intr-o vizita oficiala de trei zile in Marea Britanie. Eleganta regina a Spaniei a furat toate privirile intr-o rochie rosie brodata purtata cu o tiara "mostenita" de la soacra ei si o pereche de cercei masivi.

A fost ultimul banchet regal pentru printul consort Philip care, in aceasta toamna, va renunta la toate indatoririle publice. In schimb, printul Harry a participat la primul sau eveniment de acest fel.

Regina Elisabeta a II-a si oaspetii sai au intrat in somptuoasa sala de bal a palatului Buckingham, pe acordurile imnului britanic.

Suverana Marii Britanii a purtat o rochie alba, cu o discreta broderie florala. Regina Letizia a optat, in schimb, pentru o spectaculoasa rochie rosie, care i-a lasat umerii la vedere si i-a subliniat talia zvelta. Regele Spaniei si printul consort Philip au fost eleganti, in frac.

In discursul sau, regina a pledat pentru pastrarea unei relatii mutual benefice intre Marea Britanie si Spania, dupa Brexit.

Regina Elisabeta a II-a"Majestate, tarile noastre sunt parteneri de incredere si prieteni. Apreciem profund contributia insemnata pe care Spania o aduce in continuare acestei tari si vreau sa va asigur ca prietenia noastra va ramane puternica si in viitor."

Regele Felipe al Spaniei: "Majestate, dupa ce am subliniat cat de numeroase si de bune sunt legaturile dintre popoarele spaniol si britanic, vreau sa inchei prin a va oferi afectiunea mea personala si admiratia mea."

Ieri, monarhul spaniol a calcat pe urmele tatalui sau si, la trei decenii diferenta, s-a adresat camerei reunite a parlamentului britanic. Regele Felipe a vorbit despre Brexit si a cerut "asigurari suficiente si certitudini" pentru spaniolii care traiesc in Marea Britanie. In ceea ce priveste subiectul delicat "Gibraltar", s-a aratat increzator ca va fi gasita o solutie acceptabila pentru toate partile implicate.

Banchetul a incheiat o zi plina pentru familia regala spaniola. Regele Felipe si regina Letizia au fost primiti la Londra cu o extravaganta parada militara. Apoi au facut o vizita la palatul Buckingham, unde, alaturi de regina si de printul consort, au admirat colectia regala de arta.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO