Regele poporului Zulu, Goodwill Zwelithini, a murit. Avea șase soții și 28 de copii

Dată publicare: 12-03-2021 19:34
Dată actualizare: 12-03-2021 22:28


Regele poporului Zulu, Goodwill Zwelithini, a murit. Avea șase soții și 28 de copii

Regele Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud a murit în spital, la vârsta de 72 de ani, în timp ce era tratat pentru probleme legate de diabet.

Goodwill Zwelithini era conducătorul celui mai mare grup etnic din Africa de Sud și un lider influent, potrivit BBC.

El fusese internat în spital săptămâna trecută, în orașul KwaZulu-Natal.

Premierul regelui a mulțumit Africii de Sud pentru "rugăciunile și suportul oferit în acest vremuri grele".

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a anunțat că Goodwill Zwelithini va fi înmormântat cu onoruri cuvenite unui șef de stat. De asemenea, drapelele naționale au fost coborâte în bernă.

 

CITEŞTE ŞI: Românii vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor “buletin cu cip”

 

Regele Goodwill Zwelithini era unul dintre ce mai cunoscuți monarhi de pe continentul african, fiind apreciat la nivel mondial. El a condus poporul Zulu printr-o clauză din constituția republicană a Africii de Sud, însă rolul lui era în mare parte ceremonial.

Poporul Zulu are 11 milioane de oameni și constituie 18% din populația Africii de Sud, dar regele Goodwill Zwelithini avea legături de familie, prin căsătorie, și cu popoarele Swazi și Xhosa, fiind respectat în mai multe grupuri culturale.

Regele a lăsat în urma sa șase soții și 28 de copii. În acest moment, nu se știe care dintre aceștia va urca pe tron. Succesorul lui Goodwill Zwelithini va fi decis după o întrunire a familiei regale Zulu.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO