Regele Juan Carlos al Spaniei, internat în spital. A fost operat de urgenţă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Juan Carlos al Spaniei
Agerpres

Regele Juan Carlos, tatăl actualului monarh Felipe VI, a fost operat sâmbătă cu succes

Chirurgii i-au înlocuit proteza artificială care i-a fost implantată în genunchiul drept în urmă cu şapte ani, a informat spitalul în care a fost tratat, transmite EFE.

"Intervenţia, care a durat 90 de minute, s-a desfăşurat în condiţii cât se poate de normale şi rezultatul este pe deplin satisfăcător", explică într-un comunicat Spitalul Universitar La Moraleja, centru sanitar privat din Madrid. Potrivit spitalului, intervenţia a avut ca scop "refacerea alinierii anatomice şi îmbunătăţirea stabilităţii genunchiului şi a funcţionării articulaţiei".

Odată înlocuită proteza, regele, care a împlinit 80 de ani la 5 ianuarie, va rămâne internat timp de 24 de ore la terapie intensivă "pentru controlul postoperator".

Aceasta este cea de-a zecea operaţie la care este supus, începând din 2010, Juan Carlos de Bourbon, când i-a fost extirpat un nodul din plămânul drept. Ultima dată când fostul suveran a fost supus unei intervenţii chirurgicale a fost în noiembrie 2013, când i-au implantat o proteză definitivă la şoldul stâng.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO