Reduceri de 40% in magazinele din Grecia ca oamenii sa nu mai protesteze

Ultima actualizare: 25-03-2012 10:33

Dupa inca o zi de veritabil razboi urban la Atena, autoritatile incearca sa "indulceasca" pilula extrem de amara a austeritatii. Guvernul a anuntat un acord cu unele supermarketuri vizand reducerea cu pana la 38% a preturilor la alimente si alte produse.

 

Insa demonstrantii sunt tot mai radicali. Si nu renunta la lupta cu politicienii care, spun ei, accepta dictatura Uniunii Europene si FMI.

Atena a explodat din nou miercuri, la cateva ore dupa ce Parlamentul a adoptat o noua runda de masuri de austeritate.

Kostis Hadzidakis, deputat al opozitiei de dreapta si fost ministru, a fost operat seara, dupa ce a fost batut crunt de manifestanti inversunati. A patit-o serios si politistul care il insotea. De asemenea, 23 de membri ai fortelor de ordine au avut nevoie de ingrijiri medicale. Si cealalta tabara isi numara ranitii, iar 20 de huligani au ajuns dupa gratii.

Pentru grecii care ies in strada, politicienii sunt toti o apa si un pamant. Mai multi parlamentari, si ai puterii si ai opozitiei, au primit mesaje de amenintare daca sustin in continuare masurile de austeritate impotriva populatiei.

Guvernul cauta cu disperare masuri care sa potoleasca furia strazii. Insa Atena a fost privata si joi de transportul in comun din cauza unei greve de 24 de ore, a treia intr-o saptamana. Asta pentru ca o noua lege privind restructurarea intreprinderilor publice taie drastic din bugetele de salarii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO