Rebeliune sangeroasa la o inchisoare din Kentucky

Dată publicare: 23-08-2009 00:00
Dată actualizare: 20-01-2012 18:31


Detinutii au scapat din celule si au atacat gardienii. Situatia a scapat complet de sub control cand cladirea a fost cuprinsa de flacari. Depasita de situatie, conducerea penitenciarului a cerut ajutoare, mai ales ca puscariasii ravaseau totul in cale.

O armata de politisti inarmati pana-n dinti a fost trimisa sa inabuse razmerita si a reusit cu greu sa restabileasca ordinea.

Chemati sa intervina, la apelul disperat al conducerii inchisorii, politistii americani au fost martorii unui peisaj infiorator. Flacari uriase inghitisera cateva cladiri ale penitenciarului, iar in aripile neatinse de foc se dadeau lupte grele intre detinuti si gardieni. Batalia a durat alte doua ore. La final, fortele de ordine erau stapane pe o inchisoare complet devastata.

Totul a inceput in urma cu cateva zile, cand o banda de 10-15 puscariasi a atacat alti doi detinuti. Drept represalii, conducerea a interzis, se pare, tuturor prizonierilor sa mai iasa din celule. Revoltati, cativa dintre acestia au dat foc unor tomberoane. De aici a pornit haosul.

Bilantul este dezastruos. Din cele 196 de celule, doar una a ramas intacta. Celelalte au fost distruse de foc sau vandalizate de rebeli. Alte sase cladiri, printre care spitalul, bucataria si cantina inchisorii, au fost mistuite de flacari. De asemenea, opt detinuti si opt gardieni au fost raniti in incaierare.


VIDEO PROTVPLUS.RO