Reacția lui Mike Pence după ce președintele sud-coreean a fost invitat la Phenian: „Nu există diferențe de opinii”

Dată publicare: 11-02-2018 12:59
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Mike Pence

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a afirmat că nu există diferențe de opinii între SUA și Coreea de Sud, pe tema izolării Coreei de Nord.

Întrebat de reporteri, la întoarcerea de la PyeongChang, unde a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu privire la relațiile dintre Washington și Seoul, Pence a răspuns:

„Nu există diferenţe de opinii între SUA, Coreea de Sud şi Japonia în ceea ce priveşte nevoia de a izola economic şi diplomatic Coreea de Nord până când nu va abandona programul nuclear”, a spus vicepreședintele SUA, potrivit BBC, citat de News.ro.

Relaţiile dintre Sud şi Nord s-au îmbunătăţit cu ocazia Jocurilor Olimpice, în pofida tensiunilor cauzate de programul nuclear ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, SUA nu şi-a schimbat poziţia faţă de regimul nord-coreean.

Sâmbătă, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un l-a invitat pe preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, la Phenian pentru discuţii, în ceea ce ar fi primul summit dintre cele două ţări în ultimul deceniu.

De cealaltă parte, administraţia de la Washington doreşte să menţină presiunea pe Coreea de Nord prin sancţiuni şi un discurs puternic din partea preşedintelui Donald Trump.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO