Reactia guvernului de la Budapesta, dupa comentariile lui Victor Ponta privind pozitia fata de Rusia

Ultima actualizare: 21-03-2015 07:05
Viktor Orban

Ungaria actioneaza intotdeauna in conformitate cu pozitia comuna europeana privind sanctiunile impotriva Rusiei, a declarat Ministerul ungar de Externe, marti, ca reactie la comentariile recente ale premierului roman Victor Ponta, relateaza Mediafax.

Ministerul ungar a declarat ca Ungaria a actionat intotdeauna in conformitate cu pozitia europeana in pofida efectelor negative semnificative pe care aceasta le-a avut asupra economiei ungare.

Citand date Eurostat, ministerul a afirmat ca, in pofida sanctiunilor si a embargoului, Romania si-a putut creste exporturile catre Rusia cu 5 procente.

Reactia intervine dupa ce premierul roman Victor Ponta a declarat, intr-o intalnire avuta, marti, cu reprezentanti ai presei straine, ca pozitia Ungariei fata de Rusia nu este doar un subiect de ingrijorare pentru Romania si ar trebui sa reprezinte un subiect de discutie la nivel european.

"Nu vreau sa vorbesc despre un vecin, dar cred ca pozitia Ungariei fata de Rusia nu este doar un motiv de ingrijorare pentru Romania, ar trebui sa fie un subiect de discutat la nivel european", a spus Ponta, citat de Reuters.

In articol este amintit ca, anul trecut, Ungaria a atribuit companiei ruse Rosatom un proiect de construcție a doua reactoare nucleare de cate 1.200 MW, finantat partial dintr-un credit rusesc, ceea ce a generat critici la adresa faptului ca Ungaria este apropiata de Rusia in contextul conflictului din regiune.

Ponta a mai aratat, potrivit Bloomberg, ca relatiile Romaniei cu premierul maghiar Viktor Orban sunt mai putin stranse decat cu oficialii altor tari vecine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO