Război în Ucraina, ziua 111. Kievul susține că a primit aproximativ 10 la sută din armele pe care le solicită Occidentului

Prețul bătăliei pentru Donbas este "foarte mare" pentru Ucraina și "pur și simplu înfricoșător", spune președintele Volodimir Zelenski.

Kievul susține că a primit aproximativ 10 la sută din armele pe care le solicită Occidentului
AFP

ȘtirileProTV.ro v-au prezentat, marți, în format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

14-06-2022 23:10

Rusia propune un coridor umanitar pentru civilii din Severodonețk

Rusia afirmă că va înființa un coridor umanitar pentru civilii care încearcă să fugă de luptele intense din orașul Severodonețk, devastat în estul Ucrainei.

Serhiy Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk, a declarat că aproximativ 500 de civili, dintre care 40 de copii, s-au adăpostit de un atac violent al Rusiei în uzina chimică Azot din oraș.

Ministerul rus al Apărării a declarat că este "pregătit să organizeze miercuri o operațiune umanitară" pentru a evacua civilii din uzină în partea controlată de separatiști a regiunii Luhansk, relatează AFP, citată de The Guardian.

Însă, rămâne de văzut dacă Ucraina va accepta oferta rușilor.

14-06-2022 22:35

Medvedev: Criza energetică a Europei nu va face decât să se înrăutățească

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, marți, că amploarea crizei energetice din Europa "nu va face decât să crească" pe măsură ce aceasta își va reduce consumul de combustibili ruși. El a declarat că Rusia are în vedere exploatarea "rezervelor colosale de hidrocarburi" din porțiunea sa din regiunea arctică, precum și a amoniacului, metanolului și hidrogenului.

"Desigur, acest lucru va necesita costuri destul de mari, astfel încât este necesară o evaluare economică cuprinzătoare a acestor oportunități", a declarat Medvedev. El a repetat că Rusia va crește consumul de petrol, gaze și cărbune pe piața internă, precum și "va extinde cooperarea cu țările noastre prietene" din Asia, Africa și America Latină, informează Baha.com.

14-06-2022 21:44

Zelenski: Ucraina nu va folosi arme cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu va bombarda zone rezidențiale din Rusia dacă Occidentul îi va furniza arme cu rază lungă de acțiune.

"Noi nu suntem teroriști", a spus el, adăugând că Ucraina are nevoie de arme pentru a-și elibera teritoriul, notează The Kyiv Independent.

14-06-2022 21:07

Ucraina susține că a primit "circa 10% din armele" pe care le solicită Occidentului

Kievul a primit "aproximativ 10% din armele" pe care le cere partenerilor săi occidentali pentru a lupta pe teren împotriva armatei ruse, a declarat, marți, Ministerul ucrainean al Apărării, informează publicația franceză Le Monde.

"Indiferent de eforturile depuse de Ucraina, indiferent cât de profesionistă este armata noastră, fără ajutorul partenerilor occidentali nu vom putea câștiga acest război" , a pledat ministrul adjunct al Apărării, Anna Maliar, la televiziunea ucraineană. Potrivit acesteia, "trebuie stabilite termene clare pentru livrări, deoarece fiecare zi de întârziere este o zi în plus împotriva vieții soldaților ucraineni, a poporului nostru" .

"Nu putem aștepta prea mult, deoarece situația este foarte dificilă" , a continuat ea, în special în Donbas, unde rușii progresează treptat de câteva săptămâni până la a controla practic în totalitate regiunea Lugansk. Ministrul adjunct al Apărării a cerut un "calendar precis în viitorul apropiat" , pe lângă menținerea "voinței partenerilor noștri occidentali" de a sprijini financiar și militar Ucraina.

14-06-2022 20:17

Secretarul american al Apărării critică "apetitul imperial" al Rusiei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a criticat ambițiile imperialiste ale președintelui rus Vladimir Putin.

"Invazia Rusiei este ceea ce se întâmplă atunci când marile puteri decid că apetitele lor imperiale contează mai mult decât drepturile vecinilor lor pașnici. Și este o avanpremieră a unei posibile lumi de haos și agitație în care niciunul dintre noi nu ar vrea să trăiască", a scris el pe Twitter.

Secretarul Apărării se află în prezent la Bruxelles, unde găzduiește o reuniune a Ukraine Defense Contract Group, înainte de a participa la o reuniune a miniștrilor Apărării din cadrul NATO miercuri și joi, informează BBC.

14-06-2022 20:04

Trupurile a 64 de soldați ucraineni care au apărat oțelăria Azovstal, repatriate

Cadavrele a încă 64 de soldați ucraineni care au murit apărând uzina au fost acum returnate pe teritoriul controlat de guvern, a declarat Ministerul Teritoriilor Temporar Ocupate.

"Ucraina a returnat trupurile celor 64 de eroi apărători ai Azovstal pentru a fi înmormântați în mod demn. Procesul de returnare a corpurilor soldaților ucraineni morți continuă. Aceasta a adăugat că trupurile au fost repatriate în cadrul unui 'schimb'", a precizat acesta într-o instituția, citată de Sky News.

14-06-2022 19:54

Oficial al Pentagonului: Putin probabil că încă mai vrea o mare parte, dacă nu toată Ucraina

Vladimir Putin probabil că încă vrea să cucerească o mare parte, dacă nu chiar toată Ucraina, dar a trebuit să își restrângă obiectivele tactice în război, a declarat subsecretarul american al apărării pentru politică, Colin Kahl.

"Cred în continuare că are planuri pentru o parte semnificativă din Ucraina, dacă nu întreaga țară. Acestea fiind spuse, nu cred că poate atinge aceste obiective. Ar putea obține câștiguri tactice ici și colo. Ucrainenii rezistă. Nu cred că rușii au capacitatea de a atinge aceste obiective grandioase", a declarat Kahl, conform Sky News.

14-06-2022 18:51

Rusia a interzis pe teritoriul ei 49 de cetățeni britanici, printre care 29 de jurnaliști

Rusia a publicat marți o "listă de interdicție" actualizată care interzice intrarea în țară unui număr de 49 de cetățeni britanici.

Lista actualizată include 29 de jurnaliști și 20 de cetățeni britanici despre care Rusia consideră că sunt asociați cu industria de apărare britanică, potrivit unei declarații a Ministerului rus de Externe, citată de CNN.

14-06-2022 17:39

Gazprom anunță o reducere a fluxurilor de gaze către Germania

Compania rusă Gazprom a declarat că dorește să limiteze livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 către Germania la până la 100 de milioane de metri cubi pe zi (40%/zi). Conducta poate transporta în mod normal 167 de milioane de metri cubi de gaz.

Într-o declarație pe Telegram, gigantul energetic a adăugat că acest lucru s-a datorat "întârzierii întoarcerii unităților de compresoare de gaz de la reparații" de către grupul german Siemens și "defecțiunilor tehnice ale motoarelor".

Livrările de gaze rusești către Europa au scăzut semnificativ de la intrarea în vigoare a sancțiunilor europene împotriva Moscovei pentru războiul său de agresiune împotriva Ucrainei.

Pentru Germania, Nord Stream 1 este principala conductă de alimentare cu gaz rusesc. Ministerul german al economiei a declarat că securitatea aprovizionării "continuă să fie garantată în prezent".

"Monitorizăm situația și examinăm faptele", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei și Protecției Climei, potrivit Sky News.

14-06-2022 17:18

Germania, registru al activelor pentru a întări sancțiunile împotriva oligarhilor ruși

Germania intenționează să introducă un registru al activelor pentru a face mai eficiente sancțiunile împotriva banilor de origine neclară - inclusiv a activelor oligarhilor ruși - a anunțat cancelarul german Olaf Scholz în timpul unui discurs la o conferință a Grupului de Acțiune Financiară Internațională (GAFI) privind spălarea banilor, informează CNN.

"Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a scos la iveală faptul că sancțiunile trebuie să fie mai eficiente, în special împotriva oligarhilor din străinătate", a declarat Scholz.

Germania va facilita denunțarea neregulilor prin înființarea unei linii telefonice speciale, a spus Scholz.

"Războiul Rusiei împotriva Ucrainei marchează un punct de cotitură pentru noi toți, deoarece amenință însăși ordinea globală", a reiterat Scholz.

14-06-2022 16:53

Papa Francisc denunţă ”ferocitatea” trupelor ruse împotriva poporului ucrainean şi apreciază că războiul ”ar fi putut fi provocat”, relatează AFP.

 

14-06-2022 16:26

Zelenski îi cere lui Scholz să respingă "actul de echilibru" cu Rusia

Germania trebuie să respingă un "act de echilibrare" între Ucraina și Rusia și să ofere certitudine cu privire la sprijinul său pentru Kiev, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF, citat de CNN.

"Cred că există o anumită doză de scepticism în relația conducerii germane cu Ucraina. Și nu cred că acest scepticism a apărut odată cu Olaf Scholz. Nu cred că este ceva nou", a declarat Zelenski.

"Cred că acest scepticism față de noi se referă în principal la viitoarea noastră apartenență la Uniunea Europeană sau la NATO. Tot acest scepticism a existat și înainte de domnul Scholz. Din păcate, aceasta era atitudinea. Și cred că această atitudine se va schimba. În momentul de față, este ceea ce este pe această temă", a continuat el.

Germania s-a angajat să furnizeze armament greu Ucrainei, dar s-a confruntat cu critici susținute din partea conducerii ucrainene pentru presupuse echivocuri și livrarea lentă.

"Avem nevoie ca cancelarul Scholz să ne dea certitudinea că va sprijini Ucraina", a mai spus președintele Ucrainei.

14-06-2022 15:48

Rusia spune că va oferi apărătorilor ucraineni din uzina chimică Azot șansa de a se preda

Luptătorilor ucraineni ascunși în uzina chimică Azot, din Severodonețk, li se va oferi, miercuri, șansa de a se preda, a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de Sky News.

Uzina, situată în orașul Severodonețk din estul Ucrainei, găzduiește în prezent și aproximativ 500 de civili.

Forțele rusești au bombardat atât orașul, cât și uzina, în încercarea de a cuceri această zonă de importanță strategică.

Dacă Severodonețk va fi capturat de Rusia, doar un singur oraș din regiunea Luhansk - Lisichansk - ar mai fi sub control ucrainean.

Rusia a declarat că va deschide un coridor umanitar începând de miercuri dimineață de la ora 05:00 pentru a permite civililor să părăsească uzina Azot, îndemnându-i pe luptători să "stopeze rezistența lor fără sens și să depună armele" în același timp.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării i-a acuzat pe soldații ucraineni că i-au folosit pe civili ca scuturi umane.

Acesta a declarat că a informat Kievul despre oferta sa și a îndemnat autoritățile să dea ordinul de predare.

14-06-2022 15:14

Moscova deschide un culoar umanitar pentru evacuarea civilor din uzina Azot

Rusia anunţă deschiderea - miercuri - unui culoar umanitar de evacuare către nord, la Svatove, o localitate aflată sub control, rusesc a civililor care se află în uzina chimică Azot, la Severodoneţk, un oraş situat în estul Ucranei, devastat de confruntări armate, relatează AFP.

”Un culoar umanitar va fi deschis către nord (până în oraşul Svatove), la 15 iunie”, între orele 5.00 GMT (8.00, ora României) şi 17.00 GMT (20.00, ora României), anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

14-06-2022 14:42

Ucraina a primit 64 de trupuri ale unor soldați într-un schimb cu Rusia.

Schimbul trupurilor militarilor uciși în timp ce apărau combinatul Azovstal a avut loc în Zaporojie.

14-06-2022 13:59

Kremlin a transmis că în mod clar liderii separatiști din Donbas susținuți de Rusia sunt dispuși să asculte un apel din partea Marii Britanii privind soarta celor doi britanici condamnați la moarte.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Londra nu a contactat Moscova în legătură cu această situație.

14-06-2022 13:42

Autorităţile ucrainene continuă să evacueze civili din Severodoneţk

Autorităţile ucrainene anunţă că ele continuă să evacueze civili din Severodoneţk ori de câte ori se mai liniştesc confruntări armate ”extrem de puternice” în vederea cuceririi acestui oraş-cheie în Donbas, relatează CNN.

”Căile de conectare cu oraşul sunt destul de dificile, dar există”, declară televiziunii ucrainene şeful Administraţiei Militare din Sivierodoneţk, Oleksandr Struik.

Evacuări au loc ”în orice minut în care este linişte sau există o posibilitate de transportare”, dă el asigurări.

Potrivit lui Struik, peste 500 de civili se află în continuare în uzina chimică Azot, bombardată intensiv de către armata rusă, acuză autorităţile.

Alte două batalioane tactice ruse au fost trimise în zonă, anunţă marţi guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, Serghii Gaidai.

Forţe ruse continuă să încerce să încercuiască atât Sievierodoneţkul, cât şi oraşul vecin Lîsîceansk, potrivit lui Gaidai.

14-06-2022 13:28

Războiul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri

Agresiunea Rusiei în Ucraina ar putea crea "noi vulnerabilităţi" în Europa în ceea ce priveşte drogurile ilegale, declanşând schimbări în rutele de contrabandă şi expunând potenţial mai multe persoane la stupefiante, a avertizat agenţia antidrog a UE.

14-06-2022 11:18

Ucraina investighează decesele a șapte civili din Bucea

Procurorul General al Ucrainei a transmis că investighează decesele a șapte civili găsiți cu mâinile legate la spate în Bucea. Trupurile acestora, pline de urme de gloanțe, au fost găsite în șanțuri.

Poliția investighează în prezent decesele a peste 12.000 de civili din toată țara.

14-06-2022 11:10

Ministrul britanic de Externe a declarat că va face „orice este necesar” pentru a elibera în siguranță cei doi britanici care au fost condamnați la moarte de forțele ruse.

„Am asigurat familiile că voi face tot ce se poate pentru a asigura eliberarea lor și nu voi dezvălui strategia noastră în direct”, a spus ministrul la BBC Radio 4.

14-06-2022 11:08

Guvernatorul din Liov a transmis că nu au fost alarme de raid aerian peste noapte, în timp ce primarul din Nikolaev a declarat că au fost bombardamente asupra mai multor districte și așezări, fără să existe victime.

14-06-2022 10:29
14-06-2022 10:29

Noi declarații ale Papei Francisc despre războiul din Ucraina

Papa Francisc a declarat că implicarea mercenarilor de către Rusia în războiul din Ucraina, inclusiv a cecenilor și a sirienilor, este ceva „monstruos”, potrivit unui articol publicat de ziarul italian La Stampa.

Papa descrie trupele ruse ca fiind „feroce și crude”, adăugând că ucrainenii „luptă pentru supraviețuire”.

Întrebat dacă este în favoarea președintelui Rusiei, Papa Francisc spune că nu va reduce complexitatea războiului la o distincție între „bine și rău”.

14-06-2022 09:46

Un pui de căprioară a fost salvat de Forțele de Apărare Teritorială din Ucraina după ce mama sa a fost ucisă de minele rușilor.

14-06-2022 09:44

Cinci persoane ucise în Donețk, în urma unor bombardamente

Cel puțin cinci persoane ar fi fost ucise în regiunea Donețk, luni, în urma unor bombardamente.

Bombele au căzut pe un magazin și pe o maternitate din oraș. Pacienții au fost duși la subsol.

Un copil a fost ucis în timpul atacurilor, iar cel puțin 22 de persoane au fost rănite.

14-06-2022 09:42

Forțele de Apărare Teritorială ale Ucrainei au publicat o serie de imagini care arată dezastrul făcut de ruși în orașul Irpin de lângă Kiev.

14-06-2022 09:40

Toate podurile din Severodonețk sunt acum inpracticabile, fapt ce face imposibilă oferirea de ajutor umanitar.

Rușii au distrus două din cele trei poduri care fac legătura între Severodonețk și Lisihansk, iar cel de-al treilea este vechi și nesigur.

14-06-2022 09:38

SURSA: Maxar
14-06-2022 09:35

Rușii fac „mici progrese” în Harkov

Ministerul britanic al Apărării a transmis că Rusia a făcut „mici progrese” în Harkov „pentru prima dată în câteva săptămâni”.

Cu toate acestea, oficialii britanici au mai spus că Rusia își concentrează forțele în Severodonețk.

14-06-2022 09:29

Zelenski promite să recupereze Crimeea

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a promis compatrioţilor săi că va recuceri peninsula Crimeea anexată de Rusia.

14-06-2022 07:11

Zelenski: Spuneţi-le oamenilor din teritoriile ocupate despre Ucraina, că armata ucraineană va veni cu siguranţă

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul zilnic adresa poporului, în cea de-a 110 -a zi a războiului, că oamenii din teritoriile ocupate trebuie să ştie că armata ucraineană va veni cu siguranţă.

”Spuneţi-le oamenilor din teritoriile ocupate despre Ucraina, că armata ucraineană va veni cu siguranţă. Astăzi este cea de-a 110-a zi a apărării noastre. (..) Inamicul a fost alungat din regiunile Zhytomyr, Kiev, Cernihiv şi Sumy. O mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată. În total, peste o mie de aşezări au fost eliberate. Invazia ocupanţilor din sudul Ucrainei a fost oprită. Da, ei încă mai vor să distrugă Mykolaiv, Zaporizhzhia şi oraşele din regiunea Dnipropetrovsk. Au încă suficientă putere pentru a trage din artileria de la Zelenodolsk şi Hulyaipole. Odesa rămâne o ţintă pentru flota rusă”, spune preşedintele ucrainean.

”În luptele din Donbas - şi cu siguranţă vor rămâne în istoria militară ca fiind una dintre cele mai brutale bătălii din Europa şi pentru Europa - armata ucraineană şi informaţiile noastre încă bat tactic armata rusă. Şi asta în ciuda avantajului semnificativ al ruşilor în ceea ce priveşte cantitatea de echipamente, şi mai ales - sistemele de artilerie”, spune el. 

”Astăzi s-a aflat despre moartea unui alt copil, cauzată de bombardamentele ruseşti - chiar acolo, chiar în Donbas, în regiunea Lugansk. Băiatul s-a născut în 2016. A locuit în Lysychansk, într-o casă obişnuită de pe strada Moskovska. Iată: un băieţel de şase ani de pe strada Moskovska este şi, după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federaţia Rusă...Avem de-a face cu răul absolut. Şi nu avem de ales decât să mergem mai departe. Eliberaţi întregul nostru teritoriu. Alungaţi ocupanţii din toate regiunile noastre. Şi deşi acum lăţimea frontului nostru este deja de peste 2,5 mii de kilometri, se simte că iniţiativa strategică este încă a noastră”, mai spune preşedintele Zelenski.

Zelenski afirmă că ”este nevoie doar de suficiente arme pentru a face acest lucru”.

”Partenerii o au. În cantităţi suficiente. Şi lucrăm în fiecare zi pentru ca voinţa politică să ne dea aceste arme să apară”, spune Volodimir Zelenski, arătând că ”ocupanţii ţin teritoriul ocupat nu doar într-un blocaj informaţional ci o blocada civilizaţională”.

”Desigur, ne vom elibera şi Crimeea. Steagul Ucrainei va arbora din nou peste Ialta şi Sudak, peste Dzhankoi şi Yevpatoriya. Şi fiecare oficial rus care a pus mâna pe pământ preţios în Crimeea să-şi amintească: acesta nu este ţara în care vor avea pace. Nu există nimeni astăzi care să spună exact cât timp va dura drumul nostru către victorie. Dar marea majoritate a oamenilor de astăzi sunt deja conştienţi - aceasta este calea noastră. Aşa se va termina acest război. Vom reconstrui tot ce a fost distrus de ocupanţi. De la Volnovakha la Chortkiv. Pentru că aceasta este Ucraina. Şi este destinul nostru să ne întoarcem şi să-l întărim”, afirmă în finalul mesajului Zelenski. 

14-06-2022 07:10

Forţele ruse au tras trei rachete asupra districtului Prîlukî din regiunea Cernigău

Forţele ruse au tras trei rachete asupra districtului Prîlukî din regiunea Cernigău din nordul Ucrainei, forţând evacuarea unor locuitori din cauza fricii de extindere a incendiului, potrivit oficialilor locali, citaţi de CNN.

”În jurul orei 13:15, ocupanţii au tras trei rachete spre Prîlukî, în regiunea Cernigău”, a declarat Comandamentul Operaţional „Nord” al Ucrainei într-o declaraţie pe Facebook. 

Au fost anunţate evacuări pentru satele Zaiizd, Petrivske, Tykhe şi Sukhostavets din districtul Prîlukî. 

„Motivul este ameninţarea cu răspândirea incendiului”, a declarat Serhii Boldyrev, directorul Departamentului de Apărare Civilă al Administraţiei Regionale de Stat Cernigău, pentru postul public al Ucrainei. 

Deşi nu se cunosc victime, regiunea Cernigău nu a fost recent o ţintă regulată a loviturilor sau bombardamentelor ruseşti.

14-06-2022 07:07

ONU: Arestarea unui număr mare de protestatari anti-război din Rusia este „îngrijorătoare”

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a numit „arestarea arbitrară a unui număr mare de protestatari anti-război” din Rusia „îngrijorătoare”, potrivit CNN.

Aceasta a vorbit la sesiunea ONU pentru Drepturile Omului de luni de la Geneva, afirmând că Rusia a introdus „noi restricţii penale” care includ „interdicţii generale privind difuzarea de informaţii bazate pe noţiuni vagi şi ambigue, inclusiv „ştiri false” sau „non-ştiri”, informaţii obiective.”

”Regret, de asemenea, creşterea cenzurii şi a restricţiilor asupra mass-mediei independente”, a mai declarat Bachelet.

Bachelet le-a spus diplomaţilor că „războiul din Ucraina continuă să distrugă vieţile multora, provocând ravagii şi distrugeri”, iar „ororile provocate populaţiei civile îşi vor lăsa amprenta de neşters, inclusiv asupra generaţiilor viitoare”.

14-06-2022 07:07

Luptele intense continuă în interiorul Severodonetsk, unul dintre ultimele rezistenţe pentru Ucraina în regiunea Lugansk şi, mai larg, în întregul Donbas de est al ţării, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzianyk, într-o şedinţă de informare, citat de CNN. El a arătat că avantajul Rusiei este puterea aeriană, motiv pentru care avansează, dar că pierde trupe în lupta cu armata ucraineană.

”Ostilităţile de mare intensitate” continuă la Severodoneţk, unde trupele ucrainene luptă pentru a respinge avansurile Rusiei, a spus Motuzianyk.

Forţele ruse care deja controlează centrul oraşului „folosesc în mod activ artileria, sistemele de rachete multiple”, a adăugat el.

Oficialul ucrainean a spus că avantajul Rusiei este puterea aeriană, motiv pentru care avansează, adăugând că Rusia pierde trupe în lupta armată.

În ceea ce priveşte luptele de stradă care au loc la Severodoneţk, forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene, dar „inamicul suferă pierderi semnificative în unităţile de infanterie ale Gărzii Ruse şi ale forţelor armate ruse. Şi avansează doar folosind avioane de asalt”, a spus Motuzianyk.

Articol recomandat de sport.ro
Marcel Ciolacu intervine într-o nouă controversă din fotbalul românesc: „Totul se va debloca! Se va face dreptate!”
Marcel Ciolacu intervine într-o nouă controversă din fotbalul românesc: „Totul se va debloca! Se va face dreptate!”
Citește și...
Rusia amenință că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va da rachete Ucrainei
Rusia amenință că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va da rachete Ucrainei

Rusia a avertizat că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară în cea mai recentă amenințare a Kremlinului către țările care furnizează arme Ucrainei.

Armele de care Ucraina ar avea nevoie pentru a triumfa în fața Rusiei. Cerințele lui Zelenski, publicate
Armele de care Ucraina ar avea nevoie pentru a triumfa în fața Rusiei. Cerințele lui Zelenski, publicate

Bătălia pentru Severodoneţk nu este încă tranșată spun experţii occidentali.

Război în Ucraina, ziua 110. Kremlinul afirmă că principalul obiectiv al Rusiei este
Război în Ucraina, ziua 110. Kremlinul afirmă că principalul obiectiv al Rusiei este "protejarea" Donbasului

ȘtirileProTV.ro v-au prezentat, luni, în format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Rusia amenință că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va da rachete Ucrainei
Rusia amenință că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va da rachete Ucrainei

Rusia a avertizat că Europa „va dispărea” într-o apocalipsă nucleară în cea mai recentă amenințare a Kremlinului către țările care furnizează arme Ucrainei.

Armele de care Ucraina ar avea nevoie pentru a triumfa în fața Rusiei. Cerințele lui Zelenski, publicate
Armele de care Ucraina ar avea nevoie pentru a triumfa în fața Rusiei. Cerințele lui Zelenski, publicate

Bătălia pentru Severodoneţk nu este încă tranșată spun experţii occidentali.

Război în Ucraina, ziua 110. Kremlinul afirmă că principalul obiectiv al Rusiei este
Război în Ucraina, ziua 110. Kremlinul afirmă că principalul obiectiv al Rusiei este "protejarea" Donbasului

ȘtirileProTV.ro v-au prezentat, luni, în format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Recomandări
Autoritățile au fost în alertă după o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian românesc. Mărturiile localnicilor
Autoritățile au fost în alertă după o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian românesc. Mărturiile localnicilor

Un nou atac rusesc cu drone asupra Ucrainei a pus în alertă autoritățile de la noi. Oamenii din Galați și Brăila au fost anunțați să rămână la adăpost, iar unii localnici chiar susțin că au auzit un zgomot ce părea a fi un avion.

Dreptatea în Romania pare că se face azi cu mâinile legate. Justiție pe prescripție – o anchetă marca România, te iubesc!
Dreptatea în Romania pare că se face azi cu mâinile legate. Justiție pe prescripție – o anchetă marca România, te iubesc!

Dacă statul nu depune eforturi și nu acționează la timp că să-i prindă pe răufăcători, aceștia scapă prin prescripție.

Mărturiile tatălui DJ-iței Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia. „Lucrurile le-a dus el la poliție” | ANIMAȚIE
Mărturiile tatălui DJ-iței Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia. „Lucrurile le-a dus el la poliție” | ANIMAȚIE

La mai bine de 48 de ore de când Laura Roșca, DJ Lalla, a fost găsită moartă pe o plajă din stațiunea Mamaia, un bărbat care ieșise la plimbare i-a descoperit telefonul, căștile și încălțămintea.