Razboi in Gaza. Armata israeliana a reluat operatiunile militare in Fasia Gaza. Un britanic a murit in atacuri

israel atac terorist

04 august 2014. Armata israeliana a reluat, luni dupa-amiaza, operatiunile in Fasia Gaza, dupa un armistitiu umanitar de sapte ore, premierul Benjamin Netanyahu afirmand ca ofensiva impotriva miscarii Hamas va continua pana la restabilirea calmului.

"Campania militara in Fasia Gaza continua", a declarat Netanyahu."Operatiunile se vor incheia cand va fi liniste si securitate pe termen lung pentru locuitorii Israelului", a precizat Netanyahu. Cel putin 1.800 de persoane au fost ucise in Fasia Gaza in cele 28 de zile de operatiuni militare israeliene. De partea israeliana, bilantul este de 68 de morti, inclusiv 65 de militari.

Un cetatean britanic a fost ucis intr-un raid aerian israelian, in Fasia Gaza

Un cetatean britanic a fost ucis intr-un atac israelian in Fasia Gaza, afirma surse citate de editia britanica a Huffington Post, Ministerul britanic de Externe anuntand ca depune eforturi pentru verificarea informatiei.
"Avem cunostinta de relatarile privind uciderea unui cetatean britanic in orasul Rafah si le verificam", a comunicat Ministerul britanic de Externe.Potrivit presei, britanicul este originar din Rochdale si a fost omorat intr-un raid aerian israelian care a vizat duminica orasul Rafah, situat in sudul Fasiei Gaza.Se pare ca cetateanul britanic lucra ca angajat umanitar in Fasia Gaza.

Un barbat a fost ucis si alte 5 persoane ranite in urma unui atac terorist cu un excavator in Ierusalim

Politia israeliana a dejucat luni, in Ierusalimul de Est, un act "terorist" comis cu ajutorul unui excavator, al carui conductor a fost ucis de un politist.

Citește și
soldati israelieni
Israelul a inceput sa-si retraga trupele din Fasia Gaza. Armata israeliana confirma moartea unui ofiter
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Potrivit politiei locale, excavatorul a lovit si rasturnat un autobuz in care se afla numai soferul, precum si un autoturism privat. Soferul autobuzului a fost ranit usor in atac. Ulterior, politia a anuntat ca un israelian a fost ucis si alte cinci persoane au fost ranite in acest atac. Conform politiei, victima este un barbat de 25 de ani, ucis de excavator. Doi politisti si un alt barbat inarmat, care treceau prin zona, au deschis focul si l-au ucis pe conductorul excavatorului, a precizat comandantul politiei din Ierusalim, Yossi Pariente.

Ministrul israelian de Externe sugereaza ca ONU sa preia controlul asupra Fasiei Gaza

 Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a sugerat, luni, ca ONU sa preia controlul asupra Fasiei Gaza, in locul miscarii palestiniene Hamas, dupa incetarea conflictului, relateaza Mediafax. Ideea a fost insa respinsa de un oficial din cadrul Ministerului Apararii, Amos Gilad.
"Multe dintre mandatele ONU functioneaza bine. De aceea, trebuie sa ne gandim la posibilitatea de a incredinta ONU administrarea Fasiei Gaza. Nu exclud aceasta optiune", a afirmat seful diplomatiei israeliene, la o intalnire a comisiei pentru Aparare si Afaceri Externe din Parlament. Declaratia sa a fost preluata de postul de radio al armatei israeliene.

Lider al partidului nationalist Israel Beitenu, Avigdor Lieberman este unul dintre liderii Guvernului condus de Benjamin Netanyahu care au sustinut reocuparea totala a Fasiei Gaza pentru a determina caderea Hamas, miscarea islamista care controleaza teritoriile palestiniene. Propunerea sefului diplomatiei privind un eventual rol al ONU in Fasia Gaza nu a fost discutata in cadrul cabinetului israelian de securitate, a precizat insa postul de radio al armatei.

Influentul director al Departamentului pentru Afaceri politice si militare din Ministerul Apararii a respins sugestia. "Experienta profesionala a dovedit ca fortele internationale nu pot asigura ordinea si securitatea si nu pentru ca nu sunt bine pregatite, ci pentru ca nu dispun de capacitatea necesara in acest sens", a declarat Amos Gilad la postul de radio public. El a apreciat ca sunt necesare "aranjamente bazate pe principiul disuasiunii".

Franta critica "uciderea copiilor si masacrarea civiliilor" de catre Israel

Franta a criticat, luni, atacurile lansate de Israel in Fasia Gaza, in ciuda dreptului administratiei de la Ierusalim de a-si proteja populatia. Dreptul "total" al Israelului la securitate "nu justifica masacrul" civililor din Gaza, a declarat, luni, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, potrivit caruia "o solutie politica" intre Israel si palestinieni "va trebui impusa" celor doua parti, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Relatiile traditionale de prietenie intre Israel si Franta sunt vechi si dreptul Israelului la securitate este total, dar nu justifica uciderea copiilor si masacrarea civililor", a afirmat ministrul francez, intr-un comunicat dat publicitatii la Paris. Ministrul Laurent Fabius a evocat in special bombardamentul asupra unei scoli din Rafah, din Fasia Gaza. "Hamas poarta in mod clar o mare responsabilitate in aceast conflict macabru, care foloseste in special extremismului, dar aceasta nu justifica in mod clar ceea ce secretarul general al Natiunilor Unite a calificat drept crime", a adaugat Fabius.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a apreciat, duminica, drept "o noua incalcare flagranta a dreptului umanitar international" bombardamentul asupra unei scoli ONU din Rafah, soldat cu moartea a cel putin zece palestinieni. "De cati morti va mai fi nevoie pentru oprirea carnagiului din Gaza", a denuntat ministrul Laurent Fabius in comunicat. In acest context, ministrul francez de Externe a subliniat ca sustine si chiar cere intrarea in vigoare a armistitiului propus de Egipt si s-a declarat in favoarea unei solutii politice cu doua state, care "ar trebui sa fie impusa de comunitatea internationala".

"Sustinem si cerem instaurarea unui armistitiu real in forma propusa de Egipt si suntem dispusi sa contribuim in mod concret. De asemenea, o solutie politica este indispensabila si consideram ca aceasta va trebui sa fie impusa de comunitatea internationala, deoarece cele doua parti, in pofida numeroaselor incercari, nu au reusit sa incheie negocierile", a mai adaugat Fabius. "O incetare a focului, impunerea unei solutii cu doua state si securitatea Israelului, nu exista alta cale", a subliniat seful diplomatiei de la Paris.

Armata israeliana recunoaste ca a lansat bombe in apropierea unei scoli

Armata israeliana a recunoscut faptul ca a lansat un tir asupra unei tinte in apropierea unei scoli de la Rafah, unde cel putin zece palestinieni au fost ucisi intr-un atac efectuat mai devreme in cursul zilei.

"Armata israeliana a luat la tinta trei teroristi din cadrul Jihadului Islamic urcati pe o motocicleta in apropierea unei scoli UNRWA de la Rafah. Fortele de aparare ale Israelului examineaza consecintele acestui atac", a anuntat armata israeliana intr-un comunicat.

Cel putin zece persoane au fost ucise duminica dimineata in urma unui bombardament care a vizat o scoala ONU ce adapostea aproximativ 3.000 de refugiati, potrivit serviciilor de salvare.

Este a treia ora in zece zile cand o scoala ONU este lovita in Fasia Gaza. Aproximativ 30 de palestinieni au fost ucisi deja in atacuri asupra unor scoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie si la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generand critici la nivel international si condamnarea ONU.

Israelul anunta un armistitiu umanitar de sapte ore dupa atacul asupra unei scoli ONU

Israelul a anuntat un armistitiu "umanitar" de sapte ore, luni, in majoritatea teritoriului Gaza in timp ce se confrunta cu un val de indignare dupa atacul asupra unei scoli ONU, soldat cu moartea a cel putin zece palestinieni, relateaza AFP. Atacul a avut loc in timp ce Israelul incepea sa se retraga unaliteral din Fasia Gaza.

Intr-un comunicat al armatei difuzat in cea de-a 28-a zi a conflictului cu Hamas, Israelul a anuntat ca se abtine, luni, de la orice tir timp de sapte ore de "fereastra umanitara". Incetarea focului va fi activa intre orele 07.00 si 14.00 GMT (10.00 si 17.00 ora Romaniei), cu exceptia partii situate la est de orasul Rafah, in sudul enclavei, "unde au loc in continuare confruntari si unde este mentinuta prezenta militara israeliana", precizeaza textul.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Scandal in lumea filmului. Tatal Angelinei Jolie il face
Scandal in lumea filmului. Tatal Angelinei Jolie il face "nerusinat" pe Javier Bardem din cauza razboiului din Fasia Gaza

Jon Voight, tatal celebrei Angelina Jolie, i-a criticat aspru pe actorii Penelope Cruz si Javier Bardem, dupa ce acestia au catalogat intr-o scrisoare deschisa incursiunea armata a Israelului in Fasia Gaza drept "genocid".

Israelul a inceput sa-si retraga trupele din Fasia Gaza. Armata israeliana confirma moartea unui ofiter
Israelul a inceput sa-si retraga trupele din Fasia Gaza. Armata israeliana confirma moartea unui ofiter

Israelul a inceput sa isi retraga unele trupe din Fasia Gaza si sa se repozitioneze in alte zone din teritoriul palestinian, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei.

Razboi in Gaza. Israelul isi va continua operatiunile in Fasia Gaza
Razboi in Gaza. Israelul isi va continua operatiunile in Fasia Gaza "atat timp cat va fi necesar", afirma Netanyahu

Armata israeliana a autorizat sambata intoarcerea in casele lor a locuitorilor din Beit Lahiya, in nordul Fasiei Gaza, a anuntat aceasta, ceea ce ar putea sugera ca isi considera misiunea incheiata in aceasta zona, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.