Raport: Zeci de mii de femei nord-coreene sunt vândute ca sclave sexuale în China

Ultima actualizare: 20-05-2019 15:55
femei, Coreea de Nord
Getty

Zeci de mii de femei din Coreea de Nord sunt vândute în China ca sclave sexuale, se arată într-un raport citat de The Independent.

Conform sursei citate, raportul a fost dat publicității de grupul Korea Future Initiative, care a constatat că femeile din Coreea de Nord sunt ținta traficului de carne vie în scop sexual, fiind abuzate sexual, obligate să se prostitueze și forțate să se căsătorească.

Alungate din patria lor de către un regim patriarhal care supraviețuiește datorită tiraniei, sărăciei și opresiunii, femeile din Coreea de Nord trec prin mâinile traficanților și organizațiilor criminale, înainte să ajungă în China, în schimburi sexuale, unde sunt exploatate și folosite de bărbați până când trupurile lor sunt epuizate”, se arată în acest raport.

Investigația a descoperit ”o rețea de criminalitate complexă și interconectată” care obținea câștiguri estimate de 105 milioane de dolari anual de pe urma ”vânzării trupurilor de femei din Coreea de Nord”.

Victimele sunt prostituate pentru aproximativ 30 de yuani chinezești (în jur de 4 dolari), vândute ca neveste pentru aproxiativ 1000 de yuani chinezești (146 de dolari) și traficate în rețele de sex virtual într-o rețea de audiență globală” - spune autoarea acestui raport, Yoon Hee-soon, care este și cercetătoare la Korea Future Initiative, o organizație non-profit cu sediul la Londra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO