Raport îngrijorător. O persoană vaccinată poate transmite infecția cu varianta Delta

Ultima actualizare: 30-07-2021 11:20
Spital
Shutterstock

Un raport intern al CDC SUA, citat de New York Times, arată că infecțiile cu Covid-19 ale americanilor vaccinați pot fi la fel de transmisibile ca și în cazul celor nevaccinați și pot duce la boli severe.

Conform sursei citate, varianta Delta este mult mai contagioasă și foarte probabil că va sparge protecțiile oferite de vaccinuri, provocând boli mai severe decât toate celelalte versiuni cunoscute ale virusulu - se arată în cadrul unei prezentări interne în cadrul Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Dr. Rochelle P. Walensky, directorul agenției, a recunoscut marți că persoanele vaccinate cu așa-numitele infecții ale variantei Delta poartă la fel de mult acest virus în nas și în gât ca și persoanele nevaccinate, și pot răspândi la fel de ușor boala, chiar dacă ceva mai rar.

Acest document intern prezintă o viziune mai largă și chiar mai sumbră a variantei Delta.

Varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala obișnuită, gripa sezonieră și variola, și este la fel de contagioasă ca varicela, conform documentului, a cărei copie a fost obținută de The New York Times.

Următorul pas pentru CDC este ”să recunoască faptul că războiul s-a schimbat”, se menționează în document. Conținutul său a fost prezentat pentru prima dată de The Washington Post, joi.

Tonul documentului arată îngrijorarea în rândul oamenilor de știință de la CDC cu privire la răspândirea Delta în toată țara, a declarat un oficial federal care a văzut cercetările din document. Este de așteptat ca CDC să publice date suplimentare despre varianta Delta vineri.

"CDC este foarte preocupată de datele despre Delta, este o amenințare foarte gravă care necesită acțiuni acum", a spus oficialul.

Datele agenției sugerează că persoanele cu sistem imunitar slab ar trebui să poarte măști chiar și în locuri care nu au o transmisie ridicată a virusului. La fel ar trebui și americanii vaccinați care intră în contact cu copiii mici, adulții mai în vârstă sau persoanele vulnerabile.

Infecția cu varianta Delta produce cantități de virus în căile respiratorii care sunt de zece ori mai mari decât cele observate la persoanele infectate cu varianta Alpha, care este, de asemenea, extrem de contagioasă, se menționează în document.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO