Raiduri in statele din SUA pentru a-i aresta pe imigranti. Unul dintre judecatorii care au blocat decretul lui Trump e roman

Ultima actualizare: 15-02-2017 07:18

Donald Trump nu uita nicio clipa de planurile sale din campanie.

Politia a arestat zilele acestea sute de imigranti care stau ilegal in Statele Unite si toti urmeaza sa fie deportati. Raidurile au avut loc in 6 state, pana acum.

Intre timp, ies la iveala detalii interesante despre completul de judecata care a blocat ordinul ce interzicea intrarea in tara a cetatenilor din 7 state musulmane. Unul dintre magistrati este un roman, plecat din tara in 1962.

Sute de persoane fara acte sau care au avut probleme cu legea au fost arestate, fara prea multe explicatii. Presa de peste ocean vorbeste de aproximativ 11 milioane de migranti care s-ar afla ilegal pe teritoriul Statelor Unite. Trump a declarat insa ca are de gand sa deporteze 3 milioane de infractori, care nu au acte.

Cei mai multi dintre cei incatusati proveneau din tarile din America Latina. O femeie din Mexic traieste de 22 de ani in Statele Unite, iar acum urmeaza sa fie deportata.

Femeie: "Nu ma consider un om rau. Faptul ca lucrez sa imi ajut copiii nu ma face sa fiu o persoana rea. Nu mi-au dat nicio explicatie. Mi-au spus ca ma deporteaza."

Faptul ca refugati fara documente, dar care nu au avut probleme cu legea, au fost arestati a provocat rumoare in comunitatile de imigranti din America. Multi se tem ca acesta este doar inceputul si au iesit in strada sa isi strige nemultumirile.

Intre timp, publicatia Huffington Post anunta ca unul dintre judecatorii care au blocat in instanta ordinul dat de Trump este un refugiat roman.

Alex Kozinski a plecat din Romania in 1962, impreuna cu parintii sai evrei, iar acum a devenit unul dintre cei mai respectati judecatori de la Curtea de Apel din San Francisco.

Kozinski a vorbit deseori despre originile sale si a povestit cum s-a transformat rapid - dintr-un comunist convins - intr-un capitalist, dupa ce a descoperit peste ocean "guma de mestecat, ciocolata si bananele".

Romanul a fost numit judecator la instanta din San Francisco de presedintele american Ronald Reagan, in 1985. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO